В Чернівецькій області автозлочини і покарання

В Чернівецькій області автозлочини і покарання

08.03.15 10:01 0 795
Боротьба зі злочинністю—одна із функцій працівників ДАІ.

Розкриття злочинів відбувається як безпосередньо співробітниками Державтоінспекції під час нагляду за дорожнім рухом, проведення спеціальних заходів,так і спільно з іншими правоохоронними підрозділами.

У добірці інформацій,підготовлених ветераном ОВС Володимиром Драюком, йдеться про результати нещодавніх судових рішень по справах,пов’язаних із незаконними заволодіннями транспортними засобами, крадіжками з автомобілів, іншими «авто злочинами».

Операція «Перехват» на гастролера

За безпосередню причетність до незаконного заволодіння транспортним засобом до кримінальної відповідальності на Буковині днями притягнуто 25-річного жителя Деканьського району Полтавської області.

Встановлено, що за оголошенням в Інтернеті 8 серпня 2014 р. фігурант прибув у Чернівці, щоб у приватного підприємця придбати мотоцикл іноземного виробництва підвищеної потужності та комфортності вартістю у 46440 гривень. Після узгодження із продавцем умов торгової оборудки, попросив дозволу випробувати транспорт у русі. Всівся за кермо й із подвір’я господаря безслідно зник. Правда, лише на добу – наступного ж дня і на «колеса», і на їх тимчасового власника правоохоронці у ході пошукових заходів комплексної операції «Перехват» на околиці Чернівців «вийшли».

Гастролер в інкримінованому йому злочині судом був визнаний винним у повному обсязі і за скоєне на чотири роки та три місяці «відряджений» за колючий дріт. Визначаючи об’єм покарання, служителі Феміди врахували, що фігурант і раніше за аналогічний злочин у Дніпропетровській та крадіжки із салонів легковиків у Полтавській областях уже двічі «звітував» перед судом.

Постріл на «двійку»

7 вересня 2014-го 34-річний житель с. Подвірне Новоселицького району, в «активі» якого і раніше було чотири судимості за крадіжки, нанесення тяжких тілесних ушкоджень та розбійний напад, а також майже двадцять (!) років «відсидки», в одному із мисливських магазинів обласного центру придбав собі травматику – пістолет «SASMakarov”. Практично одразу ж із колегами покупку «обмив» і на вул. Гайдара вирішив повправлятись у стрільбі. При цьому влучив в автомашину «Міцубісі» та розтрощв бокове скло вартістю у 4456 гривень. Звичайно ж, був ідентифікований і тепер за причетність до даного злісного хуліганства вже вкотре на два з половиною роки відбуває за колючий дріт. За цим же вердиктом його зобов’язано відшкодувати потерпілому заподіяні матеріальні збитки.

Рукавички крадіїв від покарання не врятували

За серію посягань на чуже майно до кримінальної відповідальності нещодавно притягнуто одразу п’ятеро 17-19-річних жителів с. Черепківка та Кам’янка Глибоцького району.

Близько другої години ночі 15 липня 2014 р. співробітники патрульно-постової служби УМВС, які обстежували закріплений за ними район відповідальності, на бульварі Героїв Сталінграду обласного центру, звернули увагу на припаркований не за правилами легковик марки «ВАЗ». Ще більшу підозру у правоохоронців викликала та обставина, що водій та одразу четверо пасажирів у салоні перебували у… рукавичках, а у вантажному відділені автівки зберігались три домкрати, набір інструментарію, три запасних колеса від «АУДІ» та два аудіомагнітофони, вирвані із «м'ясом». Тож юнаків люб’язно запросили до райвідділу міліції та розсадили по різних кабінетах. І ще не встигли розпочати з ними розмови, як на спецлінію зв’язку «102» УМВС надійшла інформація одразу від трьох заявників про скоєні з їх транспортних засобах крадіжки запасних частин та особистих речей.

Зрештою, затримані, зрозумівши, що їх «карта» бита, почергово, причому звалюючи провину один на одного, зізнались, що саме вони скоїли ці злочинів. Згодом у ході кримінального провадження була задокументована причетність даної злочинної групи до семи крадіжок майна із салонів легковиків, скоєних впродовж лютого – липня 2014 року у райцентрі Глибока, навколишніх селах Тереблече та Привороки, а також у Чернівцях, при яких власникам був нанесений матеріальний збиток на суму 3180 гривень.

Днями юні крадії займали «почесне» місце на лаві підсудних і за безпосередню причетність до цих посягань понесли заслужене покарання – раніше судимий організатор групи був взятий під варту і «відряджений» за колючий дріт на рік та два місяці, а його співучасники засуджені до покарань, не пов’язаних іх позбавленням волі – до 80-100 годин громадських робіт. За цим же вердиктом автозлодіїв зобов’язано відшкодувати потерпілим заподіяні збитки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Закарпаття: чарівні ...

КОМЕНТАРІ