Українські мігранти в Еспанії та Італії закупили для наших військових карети швидкої допомоги

Українські мігранти в Еспанії та Італії закупили для наших військових карети швидкої допомоги

08.03.15 10:37 0 765
28 лютого 2015 року з міста Самора, що у західній частині Королівства Еспанія, вирушили 4 карети швидкої допомоги. Один взяв курс на італійське місто Павія, два – до міст Аліканте та Валенсію, що на еспанському узбережжі Середземного моря, ще один автомобіль попрямував до Мадрида. Карети швидкої допомоги були закуплені на кошти, зібрані українськими активістами-волонтерами, що проживають в Еспанії та Італії, які надсилають гуманітарну допомогу співвітчизникам – українським бійцям, які на сході України протистоять російській агресії.

Ініціювала цю благородну місію група українських волонтерів з Аліканте (https://www.facebook.com/whobutusua?fref=ts). Українські спільноти, що проживають у цих містах, активно відгукнулися на заклики місцевих волонтерів і швидко завантажили автомобілі продуктами харчування, одягом, медикаментами тощо.

Організацією збору коштів на придбання та завантаження карети швидкої допомоги, що зупинилася в Мадриді, займався Комітет допомоги українському війську, який заснували у серпні минулого року очільники громадських організацій українців в Еспанії: Світлана Кметик ("Молода Україна", Мадрид), Андрій Модрицький ("Українці Алкали", Алкала де Енарес"), Мар'яна Палько ("За майбутнє України", Мостолес) і свободівець Іван Вовк (Українська патріотична асоціація "Воля", Еспанія). За допомогою українців, що проживають у містах Вілларобледо, Куенка, Тарразона де ла Манча, Альбасете та Більбао, комітет зібрав і перерахував волонтерам в Аліканте кошти в сумі 7 тис. евро, частину з яких було використано на покриття затрат на доставку автомобілів в Україну. Особливої подяки заслуговують волонтери мадридської асоціації "Молода Україна", які завдяки організованим ними благодійним концертам змогли акумулювати чи не найбільшу суму для придбання автомобіля, а також організували його освячення українськими священиками в Еспанії.

Свободівець Іван Вовк повідомив: "На зборах Комітету допомоги українському війську було одностайно вирішено передати автомобіль швидкої допомоги з Мадриду у розпорядження добровольчого батальйону "Карпатська Січ", дислокованого в с. Піски. Уже відомо, що всі 4 карети швидкої допомоги благополучно подолали відстань у понад 3 тис. кілометрів і вже перетнули польсько-український кордон. Одна з них найближчим часом прибуде на базу "Карпатської Січі".

Комітет допомоги українському війську з Еспанії щиро дякує всім, хто долучився до цієї благородної справи – жертвував кошти, організовував їх збір, ініціював покупку, доставляв автомобілі в Україну. Все для фронту – все для перемоги!"

Додамо, що командир "Карпатської Січі" Олег Куцин, одужуючи після поранення, коли дізнався про подарунок українських мігрантів з Еспанії, написав: "Дякую, друзі, за пару днів планую виписуватись, середа-четвер буду вже на фронті".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ