Рівненська область: під час акції «Зупинись! Допоможи армії» рятувальники навчали громадян основних правил безпеки життєдіяльності

Рівненська область: під час акції «Зупинись! Допоможи армії» рятувальники навчали громадян основних правил безпеки життєдіяльності

09.03.15 16:03 0 786
07-08 березня у центрі міста Рівного активісти рівненського волонтерського батальйону «ДАР» влаштували акцію «Зупинись! Допоможи армії». Помічники армії влаштували на майдані Незалежності цілу виставку потреб солдатів АТО. Рівняни могли побачити, що волонтери передають солдатам на передову від одягу та до військової техніки.

До акції долучились і рятувальники Головного управління ДСНС України у Рівненській області, які організували профілактично-роз’яснювальну роботу серед місцевого населення з питань пожежної та техногенної безпеки. Протягом двох днів рятувальники розповідали громадянам про умови роботи оперативно-рятувальних служб області у період підвищеної готовності, навчали громадян правилам поведінки в умовах виникнення можливих надзвичайних ситуацій та основних правил безпеки життєдіяльності.

Особлива увагу громадян працівники Служби порятунку зосереджували на дотриманні заходів безпеки при виявленні незнайомих підозрілих предметів, що можуть містити вибухівку. Для кращого закріплення даних навичок рятувальники продемонстрували фотознімки замаскованих під іграшки, солодощі чи побутові речі, вибухонебезпечні предмети, які вдалося співробітникам Держслужби з НС вчасно виявити і знешкодити.

Також, офіцери ДСНС продемонстрували учасникам свята зразки артснарядів, мінометних мін та гранат, які найчастіше сапери знаходять на території Рівненщини та розповіли про наслідки нехтування правилами безпеки під час виявлення підозрілих предметів. Мешканці та гості Рівного мали змогу побачити спеціальне обладнання групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС та ознайомитись із технічними характеристиками спецавтомобіля розмінування.

Всі громадяни отримували пам’ятки, брошури, плакати та листівки з основних заходів безпеки життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ