В Житомирській області за добу ліквідовано 29 пожеж у приватних домоволодіннях та на відкритій території. Рятувальники закликають не використовувати відкритий вогонь

В Житомирській області за добу ліквідовано 29 пожеж у приватних домоволодіннях та на відкритій території. Рятувальники закликають не використовувати відкритий вогонь

09.03.15 12:44 0 729
Суха вітряна погода, що встановлюється з приходом весни, негативно впливає на ситуацію з пожежами в області. Щодоби рятувальники ДСНС здійснюють виїзди на ліквідацію пожеж та їх наслідків, що значно частішають у цю пору року.

В основному до займань призводить недотримання громадянами правил пожежної безпеки на присадибних ділянках, під час використання відкритого вогню, спалювання сміття, сухостою на відкритій території, і як наслідок – перекидання вогню на дерев’яні господарські споруди, житлові будинки, запаси сухого корму. Утворюється велика загроза природним екосистемам загалом.

Тільки упродовж 7 березня вогнеборцями області ліквідовано 29 пожеж, більша половина з яких це займання минулорічної сухої рослинності та трав’яних залишків, сінників із запасами грубих кормів, дерев’яних господарських будівель і споруд, а в деяких випадках навіть і приватних житлових будинків, що були розташовані неподалік осередків вогню.

Так, 7 березня об 11:16 вогнеборці 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини селища Червоноармійськ виїжджали на ліквідацію пожежі, що сталася в одному з приватних домогосподарств села Соколів. Горів дерев’яний сінник та ще одна скирта сіна поруч, до того ж існувала реальна загроза розповсюдження полум’я на господарську будівлю та житловий будинок, що розташовувалися неподалік. Бійці ДСНС вправно та злагоджено ліквідували займання, вогонь встиг знищити лише грубі корми, будівлі залишилися неушкодженими.

А трохи згодом, о 14:12, надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на полі у селі Буряківка Червоноармійського району. До служби порятунку «101» зателефонував місцевий житель, який повідомив, що вогонь з палаючого поля вже підходить до його сіновалу, господарської будівлі та житлового будинку. Бійці ДСНС зреагували миттєво. Було ліквідовано пожежу сухої трави на площі біля 1 га. Приватне домоволодіння залишилося неушкодженим.

Також загоряння сухостою сталися у населених пунктах Бердичівського, Коростишівського, Коростенського, Андрушівського, Романівського, Житомирського районів та в обласному центрі. Загалом, за минулу добу, вогнем пройдено понад 11 га території.

Зважаючи на пожежонебезпечну ситуацію, керівництво Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у суху вітряну погоду.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині двоє учнів ...
Наступна новина: На Волині засудили ...

КОМЕНТАРІ