На Тернопіллі правоохоронці розшукують злодіїв,які обікрали церкву в Підволочиському районі

На Тернопіллі правоохоронці розшукують злодіїв,які обікрали церкву в Підволочиському районі

09.03.15 16:37 0 741
Дві старовинні церковні книги з храму, що у селі Старий Скалат Підволочиського району, викрали вночі невідомі. Правоохоронці розшукують осіб, причетних до злочину.

Повідомлення про крадіжку із церкви надійшло до співробітників райвідділу 7 березня близько 16 години від священика. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Міліціонери встановили, що злодії проникли у середину, відваживши металопластикове вікно. З церкви викрали дві церковні книги 1860 року видання.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України - крадіжка.

Працівники міліції розшукують крадіїв, а також звертаються за допомогою до громадян. Якщо комусь щось відомо про злочин, повідомляйте за телефоном 102.

Відсутність будь-яких систем захисту у більшості релігійних споруд робить їх легкими об'єктами наживи для зловмисників. Злодії не гребують нічим і задля власного збагачення не бояться підняти руку навіть на святе.

У кожній церкві є речі, які мають не лише духовну, мистецьку та історичну цінність, а й значну матеріальну. Більшість церков, зокрема у сільській місцевості, розташовані досить відокремлено від інших будівель, що дає можливість зловмисникам безперешкодно проникнути до них та скоїти крадіжку.

Правоохоронці закликають настоятелів храмів та їх прихожан зробити все можливе, щоб обладнати церкви засобами технічної сигналізації та подбати про освітлення будівель у темну пору доби.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ