Житомирські правоохоронці вилучили в домогосподарстві пенсіонера арсенал зброї і боєприпасів

Житомирські правоохоронці вилучили в домогосподарстві пенсіонера арсенал зброї і боєприпасів

10.03.15 16:48 0 713
Виявлений працівниками міліції у жителя Чуднівщини арсенал вражає різноманітністю видів вогнепальної і холодної зброї, а також значним запасом набоїв: гвинтівка, пістолети, ножі, понад 120 різнокаліберних набоїв і вибухівка. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

5 березня працівники Чуднівського райвідділу міліції провели санкціонований обшук домогосподарства 64-річного жителя с. Галіївки. За наявною оперативною інформацією, за місцем свого проживання чоловік міг незаконно зберігати зброю.

Відтак, у ході обшуку у будинку пенсіонера міліціонери виявили та вилучили пістолет ТТ і стартовий пістолет, 7 саморобних ножів і меч, металеві нунчаки, гранату із запалом і 34 різнокаліберних набоїв до автоматичної зброї.

Водночас з гаража правоохоронці вилучили незареєстровану мисливську рушницю, ствол під малокаліберну гвинтівку, ніж та ще понад 90 набоїв різного калібру, десяток гільз і запал від ручної гранати.

Пенсіонер зміг пояснити походження лише частини виявленого: пістолет ТТ він знайшов близько 40 років тому під час проведення земельних робіт, рушниця дісталася йому у спадок від діда, а набої виявив на околиці села.

Увесь вилучений бойовий арсенал нині направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Житомирщини.

Як повідомив начальник Чуднівського РВ УМВС Анатолій Корнієць, нині за фактом незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами (ст.263 Кримінального кодексу України) розпочато досудове розслідування. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ