Лучани вшанували пам'ять Кобзаря

Лучани вшанували пам'ять Кобзаря

10.03.15 15:29 0 787
У ці весняні дні ми традиційно вшановуємо Українського Кобзаря - Тараса Шевченка, віддаємо данину його мистецькій і громадській постаті. 9 березня, з нагоди 201-ї річниці від дня його народження у Луцьку відбулася літературно-мистецька година “Нас гуртують думки Кобзаря”.

Кілька сотень лучан прийшли на площу до пам'ятника Т. Г. Шевченка, що на проспекті Волі, аби віддати шану видатному українському поету. Серед них — Луцький міський голова Микола Романюк, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, депутати обласної та міської рад, представники влади та громадських організацій.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до монумента великого Кобзаря. Про безсмертну могутню силу його таланту, гостроту слова та самовіддану любов до своєї Батьківщини й народу говорили у виступах науковці та громадські діячі.

“Справедливо, що Тараса Шевченка вважають народним пророком. Адже він писав не пером, а серцем. На жаль, й досі не всі розуміють глибинність його думок, але паростки єднання в Україні вже проростають”, - зазначив міський голова Микола Романюк.

Під час митецького дійства звучало невмируще поетичне слово Кобзаря у виконанні знаних поетів краю.

Традиційно, лучани на площу прийшли з власними “Кобзарями”. Наймолодшій учасниці акції “Мій Кобзар” - 2 рочки, найдавніші видання датовані 1840-го та 1906-го років. Всім учасникам акції було вручено нові “Кобзарі”.

Завершились урочистості спільним виконанням Державного Гімну України та “Заповіту” Шевченка.

До слова, цього дня у облмуздрамтеатрі відбувається літературно-мистецьке дійство “Уклін Тарасові”, а будинках культури мікрорайонів міста — літературно-музичні програми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чотири роки у в'язниці ...

КОМЕНТАРІ