Тернопілля: «Борітеся – поборете»

Тернопілля: «Борітеся – поборете»

10.03.15 13:08 0 699
Урочиста академія «Борітеся-поборете» з нагоди 201-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулася 9 березня, у Тернопільському драматичному театрі.

«І день іде, і ніч іде. І, голову схопивши в руки, Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?». Ці слова Тараса Шевченка, написані 155 років тому, є і нині актуальними. Так само, як і кожне слово сказане великим Кобзарем, – наголосив, виступаючи перед громадою, голова обласної ради Василь Хомінець. – Тернопільщина одна з небагатьох земель України, де ступав геніальний поет та пророк – на Кременеччині він змалювував наші краєвиди. І ми з цього горді. Але ми не можемо тішитися тому, що як тоді, коли народився та жив Шевченко, так і – Україна є в неволі. Йде війна, землі українські заполонив ворог. Ми, усі спільно, повинні виконувати заповіт Шевченка і збудувати таку Україну про яку мріяв поет – вільну, на своїй землі. І цей заповіт ми повинні здійснювати заради наших дітей та онуків і майбутнього держави. Слава Україні!».

Представники обласної та міської влади, громадськість поклали квіти до підніжжя пам'ятника великому Кобзарю у Тернополі.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чотири роки у в'язниці ...
Наступна новина: Закарпатські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ