Бійці батальйону «Львів» повернулись додому на відпочинок

Бійці батальйону «Львів» повернулись додому на відпочинок

10.03.15 12:05 0 691
7 березня в порядку ротації до Львова на відпочинок повернулись бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів». У зоні проведення АТО бійців батальйону замінили їх товариші.

Про це повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області

Як йдеться у повідомленні, правоохоронців зустрічали начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, його заступники полковник міліції Руслан Домніцак та полковник міліції Сергій Зюбаненко, керівники підрозділів міліції Львівщини, рідні, близькі та друзі.

Першим бійців батальйону привітав Дмитро Загарія. Начальник міліції Львівщини наголосив, що львівські правоохоронці у місцях несення служби в зоні АТО користуються надзвичайно високим авторитетом і повагою місцевого населення.

«Хочу всім вам подякувати за те, що з честю несете службу і мужньо захищаєте нашу землю від ворога. І, як визнання ваших заслуг, прийміть подяку від міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, губернатора Луганщини пана Геннадія Москаля, а також персональний лист-подяку від Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка для заступника командира батальйону «Львів» старшого лейтенанта міліції Святослава Приймака за особистий вагомий внесок у справу захисту територіальної цілісності нашої держави», – оголосив перед строєм Дмитро Загарія.

У зоні проведення АТО бійці батальйону «Львів» виконували завдання з охорони громадського порядку, об’єктів життєзабезпечення населених пунктів, брали участь у зачистці територій від терористів, а також несли службу на блокпостах.

«Я дуже вдячний за таку високу оцінку моїх заслуг, проте я вважаю, що на таку подяку заслужили всі бійці батальйону і взагалі всі хлопці, котрі воюють зараз на сході України», – розповів заступник командира батальйону «Львів» старший лейтенант міліції Святослав Приймак, котрий отримав лист-подяку від Прем’єр-міністра.

У Львові героя зустрічали дружина Оксана та син Артур. «Я вже звикла і чекати, і зустрічати – це вже третя поїздка Святослава на схід України. Спочатку ми, звичайно, були проти того, що він добровільно вступив на службу в міліцію і поїхав в зону АТО, але ми розуміємо, що хтось повинен нас захищати, і я пишаюсь своїм чоловіком», – розповіла зі сльозами на очах Оксана – дружина Святослава Приймака.

Разом зі своїми товаришами на відпочинок повернувся боєць батальйону «Львів» сержант міліції Іван Яцейко. У серпні минулого року він отримав поранення в ногу під час зачистки населеного пункту у Луганській області.

«Після 93 днів лікування я вирішив повернутись у свій батальйон та з черговою ротацією відправився у зону проведення АТО. Звичайно, мене відмовляли від цього, але я прийняв рішення захищати Україну разом зі своїми товаришами», – сказав Іван.

Після лікування він отримав пропозицію від тодішнього начальника Львівського міського управління міліції полковника міліції Сергія Зюбаненка перейти на службу у міське управління міліції Львова, проте від цієї пропозиції відмовився.

«Я з розумінням поставився до такого рішення Івана і моя пропозиція залишається в силі. Коли завершиться операція на сході України – саме ці бійці стануть основою нової міліції чи поліції. Саме їм керівництво довірить найбільш відповідальні ділянки роботи і опиратись ми будемо на тих, хто на полі бою довів свою мужність, чесність та патріотизм», – зазначив заступник начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Сергій Зюбаненко.

На жаль, за час проведення АТО на сході України загинуло четверо бійців батальйону «Львів». повертаючись додому, бійці відвідали могилу свого бойового товариша Тараса Дороша, котрий загинув під час виконання бойового завдання у січні цього року в Луганській області.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ