У Львові відкрилася виставка «Олег Мінько. Ретроспекція»

У Львові відкрилася виставка «Олег Мінько. Ретроспекція»

10.03.15 17:32 0 685
6 березня в Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відкрилася виставка «Олег Мінько. Ретроспекція».

Про це інформує департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Більше як півсотні робіт митця, що представлені на виставці, дають можливість ознайомитись з багатогранністю митця-інтелектуала, його світоглядною позицією, відображенням загальнолюдських цінностей. Вони відкривають поглиблене розуміння художника особливостей етнічного та національного в мистецтві, що формує ядро традиційної культури української нації.

«Ретроспективна виставка видатного майстра, яку розгортає у своїх залах Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького впродовж березня цього року, у тривожний, трагічний для держави час, покликана стати високогуманним символом, відповідним високому етичному ідеалові, що властивий нашому народу», – зазначає академік, професор кафедри монументального живопису Львівської національної академії мистецтв, куратор виставки Любомир Медвідь.

Довідка.

Олег Мінько (1938 – 2013) – видатний український художник і викладач, представник львівської мистецької школи. Заслужений художник України (1972) та народний художник України (2009). Працював у стилях реалізм, постмодернізм, експресіонізм. Учасник міжнародних виставок – у Лондоні, Жешуві, Гельсінкі, Філадельфії, Чікаго, Вашингтоні, Бонні, Вроцлаві, Варшаві, Гданську та Берліні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ