На Хмельниччині небезпека спалювання сухої трави

На Хмельниччині небезпека спалювання сухої трави

11.03.15 10:10 0 609
Щорічно навесні, як тільки встановлюється суха тепла погода все частіше до пожежно-рятувальної служби Хмельниччини починають надходити повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть на узбіччях практично у центрі міст та сіл.

Нерідко такі пожежі призводять до пожеж розташованих поруч будівель, відключень ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Лише 9 березня в області зареєстровано 4 виїзди пожежно-рятувальних підрозділів на гасіння пожеж сухої трави та сміття, а саме:

о 10:40 в с. Печеське Хмельницького району виникла пожежа сміття, яку ліквідовували рятувальники 37-ї Державної пожежно-рятувальної частини;

о 15:25 пожежа сміття виникла у обласному центрі на вул. Верейського, пожежу ліквідовували рятувальники групи спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спецпризначення;

в цей же час виникла пожежа сміття на вул. Центральна, знову ж таки в Хмельницькому в мікрорайоні «Дивокрай», пожежу ліквідовували вогнеборці 37-ї та 3-ї ДПРЧ, внаслідок цієї пожежі вогнем знищено допоміжну споруду житлового сектору, речі домашнього вжитку, а також пошкоджено металевий вагончик, вікна та покрівлю будинку;

вже о 16:10 пожежа сухої трави виникла на відкритій території с. Баговиця Кам’янець-Подільського району, пожежу ліквідували рятувальники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

У всіх цих випадках причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Під час виникнення подібних пожеж полум’я не тільки завдає матеріальних збитків, воно також знищується родючий шар ґрунту, продуктами горіння завдається непоправна шкода довкіллю, яка обчислюється не лише в гривнях. Разом з повітрям у легені людини уривається задушливий дим від спалюваного сміття, рослинних залишків, а разом з димом – різноманітні токсичні, шкідливі для здоров’я хімічні речовини, що виділяються в процесі горіння, зокрема сполуки свинцю, ртуті та інших важких металів.

Тому людям варто замислитись на скільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період.

У зв’язку з цим Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області звертається до всіх мешканців поділля з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки, не спалювати сміття та рослинні залишки – не забруднювати повітря, берегти власне життя та здоров’я!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гараж і дачний будинок ...
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ