Львівщина отримає кошти від Світового банку на боротьбу з раком

Львівщина отримає кошти від Світового банку на боротьбу з раком

11.03.15 10:40 0 602
Львівщина отримає 10 млн доларів у рамках державної позики від Світового банку на програму профілактики, ранньої діагностики та підвищення ефективності лікування раку шийки матки та молочної залози у жінок. Фінансування програми розпочнеться вже з 1 червня 2015 року. Фото: minfin.com.ua

Про це 10 березня на прес-конференції повідомив заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа.

Як повідомив Середа, у рамках співфінансування проекту Світового банку на Львівщині затверджено обласну «Програму боротьби з онкологічними захворюваннями у Львівській області до 2016 року» на суму 10,5 млн грн.

Програма за підтримки Світового банку щодо ранньої діагностики раку шийки матки та молочної залози розрахована на два роки.

«Очікується ще один семінар з представниками Світового банку наприкінці березня. Тоді буде відомо, як кошти будуть надходити. Фінансування має розпочатися з 1 червня», – повідомив О.Середа.

За його словами, позику Світового банку планують витратити на закупівлю сучасного обладнання, програмне забезпечення та навчання персоналу. У разі успішного втілення проекту, Львівщина може розраховувати на додаткові кошти від Світового банку.

Як підкреслив головний лікар Львівського регіонального лікувально-діагностичного клінічного онкологічного центру Ігор Ковальчук, чим раніше виявлена патологія шийки матки та грудної залози, тим швидше та дешевше обходиться лікування. Тому, проект за підтримки Світового банку спрямований на раннє виявлення патології.

Довідка.

У рамках проекту «Онкопровенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я», для трьох скринінгових центрів на території області – у Дрогобичі, Червонограді та Самборі, а також обласного скринінгового центру на базі Львівського державного регіонального лікувально-діагностичного онкологічного центру буде закуплено найсучасніше обладнання. Працівники цих установ пройдуть відповідне навчання.

Для скринінгових центрів у Дрогобичі, Червонограді та Самборі буде придбано скринінгові мамографи, кольпоскопи, апарати УЗД, та впроваджено електронний реєстр населення.

У Львівському державному регіональному лікувально-діагностичному онкологічному центрі заплановано встановити діагностичне обладнання нового покоління (сучасний апарат МРТ, багатозрізовий апарат КТ, мамограф з можливістю 3-Д-томосинтезу, сцинтіграфічне обладнання SPECT-CT, УЗД-системи для діагностики мамографічно щільних випадків, цифрової діагностичної апаратури, впроваджено технологію рідинної цитології); лікувальне устаткування для операційних та для моніторингу пацієнтів (операційні столи, операційні лампи, моніторингові системи, наркозні апарати, відеолапароскопічне устаткування та інш.).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ