У Луцьку вшанували пам’ять Тараса Шевченка

У Луцьку вшанували пам’ять Тараса Шевченка

11.03.15 11:39 0 636
Сотні городян зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку в Луцьку 10 березня, аби вшанувати пам'ять Кобзаря.

Про це повідомив власкор IA ZIK.

Розпочалися урочистості з молитви. Очолив богослужіння владика Михаїл, митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП. Через 5-7 хвилин із головного корпусу Східноєвропейського національного університету, на площі перед яким розташований пам’ятник Шевченкові, почали виходити групи студентів. Молодь теж приєдналася до молитви. «Не знаєш, що тут зараз буде?», – запитав один студент в іншого.

Водночас на запитання журналістів молоді люди категорично стверджували, що прийшли на вшанування пам’яті Кобзаря за покликом душі, а не велінням викладача.

Опісля молебню владика звернувся до присутніх. Він нагадав, що Шевченко – це символ визволення з неволі, боротьби за свободу. Також митрополит Михаїл обурився намаганням догодити всім. «На 11.00 ідеш на Пасху в церкву Московського патріархату, на 12.00 – Київського патріархату», – зазначив він. Зі слів владики, настав час зробити вибір.

Опісля цього присутні поклали квіти до пам’ятника Шевченку.

Попри показову любов до Кобзаря, присутня молодь виявилася не вельми добре ознайомлена із його творчістю. На прохання журналістів процитувати його поезію одна дівчина взагалі почала декламувати «Любіть Україну» Володимира Сосюри.

А представники старшого покоління про творчість Тараса Шевченка знають значно більше. Зокрема, лучанин Володимир Іванченко вважає, що суспільство ще не доросло до розуміння поезії Кобзаря. «Це пророк, який бачив далеко далі того часу, в якому жив», – певен чоловік і вільно цитує десятки поезій Шевченка.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині близько ...
Наступна новина: У Луцьку відбулася ...

КОМЕНТАРІ