Українці мають змогу безкоштовно вивчати польську за допомогою е-курсу

Українці мають змогу безкоштовно вивчати польську за допомогою е-курсу

11.03.15 08:48 0 686
Кількість українців, які вивчають польську мову, перевершила усі попередні очікування, а вивчення польської стало маніфестацією проєвропейських мрій українців, спробою вирватися з наслідків «совка» та своєрідним продовженням Майдану.

Такими є висновки порталу «Порт Європа» після року функціонування безкоштовного курсу польської мови, йдеться на офіційній сторінці порталу у Facebook.

Як йдеться у повідомленні, рік тому «Порт Європа» запустив безкоштовний електронний курс польської мови як відповідь на польську підтримку Майдану і збільшення зацікавлення українців Польщею, а поляків – Україною. Раніше на порталі вже запустили подібний безкоштовний е-курс української мови для поляків.

Як повідомляє автор курсу польський кореспондент «Дзеркала тижня» Якуб Логінов, за рік на навчання записалися аж сорок тисяч українців, в той же час аналогічним е-курсом української мови для поляків скористалися чотири тисячі осіб.

«Ми створили ці безкоштовні ресурси для того, щоб ліквідувати мовний бар’єр між українцями і поляками та зменшити мовно-культурну залежність України від Росії. можу впевнено сказати, що це вдалося, поляки і українці хочуть вивчати мову сусіда і відкидають ідею мовних посередників там, де вони непотрібні», – зазначив журналіст.

Як йдеться у повідомленні, для багатьох українців мотивація для вивчення польської мови – аж ніяк не меркантильна. Звісно, є багато людей, котрі вивчають польську тому, що виїжджають за кордон на навчання чи роботу. Однак ще більше українців хочуть оволодіти польською, щоб мати альтернативний вихід до європейської і світової культури чи інформації.

«На жаль, досі далеко не всі твори світової культури чи науки або джерела інформації (підручники, фахові часописи тощо) перекладені українською, – йдеться у повідомленні. – У цій ситуації багато українців хочуть мати альтернативу для користування російськими ресурсами, тому обирають польську мову, яка близька до української і яку досить легко вивчити, – вважає розробник курсу».

На безкоштовний е-курс польської мови можна записатися тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Фундаментные платформенные ...

КОМЕНТАРІ