В Чернівецькій області з метою запобігання виникнення пожеж рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з громадянами

В Чернівецькій області з метою запобігання виникнення пожеж рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з громадянами

11.03.15 08:04 0 627
З початку року у Чернівецькій області виникло 168 пожеж, на яких загинуло 14 людей. Основними причинами виникнення пожеж і надалі залишається людський фактор: необережне поводження з вогнем під час куріння, порушення правил експлуатації пічного опалення та порушення правил експлуатації електроустановок. Тому, з метою запобігання їх виникнення, зменшення негативних наслідків від пожеж та для проведення роз’яснювальної роботи з мешканцями краю щодо важливості дотримання правил безпеки, інженерно-інспекторський склад Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводить акцію «Вбережемо житло від пожеж».

Для проведення даного заходу були організовані рейдові групи, до складу яких, окрім рятувальників, було залучено представників комунальних та соціальних служб, органів місцевих самоврядування. В ході проведення рейдів першочергово відвідуються самотні мешканці, громадяни похилого віку та ті краяни, які потребують соціальної підтримки.

Зокрема, 6 березня така акція була проведена у населених пунктах Вижницького району. У селах Банилів, Виженка, Багна та смт. Берегомет рятувальники відвідали понад 100 житлових будинків, в яких проживають малозабезпечені громадяни, люди похилого віку та багатодітні сім’ї. Місцевим мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких потрібно щоденно дотримуватись в побуті. Особливу увагу рятувальники приділили роз’ясненню основних правила безпеки, яких необхідно дотримуватись в житловому секторі та про ту небезпеку, що несе спалювання сухої трави. Окрім проведення роз’яснювальної роботи, рятувальники вручили громадянам пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки. Також, в оселях, де виявлялися несправності в електромережі чи пічному опаленні, працівники Управління ДСНС спільно із іншими відповідними службами допомагали усунути виявлені порушення та замінити розетки і вимикачі.

Така робота проводитиметься у всіх районах Чернівецької області і триватиме надалі.

«Управління ДСНС України у Чернівецькій області приділяє значну увагу проведенню інформаційної роботи з людьми. Це, насамперед, дозволяє акцентувати увагу мешканців області на важливості щоденного дотримання правил безпеки, завдяки чому можна запобігти виникненню пожежі» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: товариство «М.Ж.К» ...

КОМЕНТАРІ