Чернівецька область: на пожежах,які виникли за останні 4 доби,загинула людина,ще одна була травмована

Чернівецька область: на пожежах,які виникли за останні 4 доби,загинула людина,ще одна була травмована

11.03.15 16:51 0 663
10 березня у селі Динівці Новоселицького району в житловому будинку місцевої мешканки 1938 року народження виникла пожежа. Повідомлення про пожежу до пожежно-рятувальних підрозділів надійшло о 03:25 від мешканців сусідніх будинків, які помітили небезпеку вже тоді, коли полум’я поширилося по всій будівлі. Швидкому розповсюдженню вогню сприяли і дерев’яні конструкції споруди. Загорання виникло на горищі будівлі. Домовласниця, яка проживала сама, помітила небезпеку і піднялася на горище, щоб самотужки врятувати майно, проте через сильне задимлення втратила свідомість і впала. За місцем виклику було направлено рятувальників міста Новоселиця та місцеву пожежну охорону села Динівці. Вогнеборці локалізували пожежу, а в подальшому ліквідували небезпеку. На жаль, через запізніле виявлення пожежі допомогти жінці вже не було змоги. Тіло загиблої направлено на судово-медичну експертизу в місто Новоселиця для встановлення причини смерті. За попередньою інформацією, до пожежі призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

7 березня у селі Молодія Глибоцького району під час пожежі в житловому будинку травмувалася домовласниця, жінка 1930 року народження. Як з’ясувалося, жінка намагалася розпалити піч за допомогою легкозаймистою речовини, проте через власну необережність вогонь перекинувся на жінку та поруч розташовані речі в будинку. Мешканці сусідніх будинків допомогли жінці вийти на вулицю. На ліквідацію пожежі виїжджали рятувальники смт. Глибока та місцеві пожежні охорони сіл Луковиця та Валя Кузьмина. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу, не допустивши подальшого поширення вогню. Полум’ям знищено речі домашнього вжитку. Завдяки цьому вдалося врятувати від знищення житловий будинок. Домовласницю було госпіталізовано в лікарню швидкої медичної допомоги Чернівців з діагнозом: термічні опіки ІІ-ІІІ ступеня правої сторони тіла. Стан жінки важкий.

З початку року у Чернівецькій області виникло 168 пожеж, внаслідок яких передчасно обірвалося життя 14 буковинців, ще 2 громадян були травмовані. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: дотримуйтеся правил пожежної безпеки, адже це не вимагає жодних надзусиль проте завдяки цьому можна зберегти власне життя та здоров’я. Пам’ятайте, що пожежі легше запобігти ніж потім ліквідувати її наслідки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ