Чернівецька область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 10 пожеж через спалювання сухої трави

Чернівецька область: протягом вихідних рятувальники ліквідували 10 пожеж через спалювання сухої трави

11.03.15 14:41 0 589
Протягом вихідних пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області неодноразово виїжджали на ліквідацію загорань сухої трави. Так, 8 березня в обласному центрі по вул. Сторожинецькій сталося загорання сухої трави. Вітер сприяв швидкому поширенню вогню, тому за короткий проміжок часу полум’я поширилося на площу 1,5 га. та перекинулося на 2 гаражі. Рятувальники групи пожежогасіння АРЧ АРЗ СП Управління, які були направлені за місцем виклику, ліквідували пожежу, запобігши подальшому розповсюдженню пожежі. Завдяки цьому вдалося врятувати від знищення 2 гаражі.

Того ж дня у селі Бобівці Сторожинецького району горіла суха трава на площі 2 га. Рятувальники ліквідували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. Завдяки цьому вдалося врятувати 2 господарські будівлі, на які міг перекинутися вогонь.

Всього протягом вихідних пожежно-рятувальні підрозділи Буковини ліквідували 10 загорань сухої трави. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: пам’ятайте, що для виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави, достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття. Такі пожежі є надзвичайно небезпечні, оскільки вони за лічені хвилини можуть поширитися на значну площу. Тому слід дотримуватися правил безпеки:

- будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;

- не залишайте без нагляду розпалене багаття;

- не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

- не спалюйте суху траву;

Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На лаві підсудних – ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ