Свою Україну любіть (+фото)

Свою Україну любіть (+фото)

11.03.15 15:17 0 708
Під такою назвою10 березня у Вінницькому училищі культури і мистецтв ім. М. Леонтовича відбулось літературно-мистецьке свято, присвячене 201-й річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Вшанувати пам'ять великого Кобзаря прийшли студенти училища ім. Леонтовича, а також естрадно-духовий оркестр «Подоляни», аматорський ансамбль «Елегія» та багато інших.

В урочистому заході взяла участь начальник управління культури і туризму Вінницької ОДА Марія Скрипник.

«Тарас Шевченко – справжній геній нашого народу. Перечитуючи його твори, ми кожного разу переконуємося, що вони були написані для сьогоднішнього дня. Шевченкове слово має нас об'єднувати. Тому ми повинні передавати це слово наступним поколінням і не забувати про народного Кобзаря. Зараз Україна стала на шлях відродження і на жаль втрачає своїх синів. Проте, ми обов'язково вистоїмо», - наголосила Марія Скрипник.

З нагоди святкування 201-ї річниці від дня народження Т. Шевченка, почесними грамотами були нагороджені переможці обласного конкурсу читців шевченківських творів з м. Гайсин: Олена Чучко та Максим Незінковський.

Учасники святкової програми декламували вірші та виконували пісні на слова Великого Кобзаря, серед яких «Заповіт», «Тарасова ніч» та ін.

Також лунали музичні композиції за мотивами творів Тараса Шевченка. На завершення концерту дует Олени Чучко та Макима Незінковського представив авторську літературно-музичну програму.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 20 березня відбудеться ...
Наступна новина: Під час спецоперації ...

КОМЕНТАРІ