«Шопенівська весна» учнів та викладачів Луцької музичної школи №1 у Польщі

«Шопенівська весна» учнів та викладачів Луцької музичної школи №1 у Польщі

11.03.15 15:45 0 635
«Учні та викладачі Луцької музичної школи №1 імені Ф.Шопена повернулися з Польщі, де з успіхом демонстрували власну майстерність.

5 березня юних артистів та їх наставників з концертом (за творчістю Фридерика Шопена та Лесі Українки) тепло зустрічали глядачі у Білгорайській музичній школі (Республіка Польща). Твори Фридерика Шопена виконували Макар Войнаровський (викладач – Світлана Бєляєва), Анна Єфіменко, Анна-Дарина та Анастасія-Іванна Собко (викладач – заслужений працівник культури України Ірина Циганкова). Романси на вірші Лесі Українки виконали викладачі школи Олена Богдан та Ірина Марчук у супроводі концертмейстерів Ірини Циганкової та Світлани Бєляєвої. Про мистецький проект «Шопенівська весна», що відбувся 28 лютого 2015 року у Луцьку, розповіла присутнім директор Луцької музичної школи №1 Ольга Чуріна, яка висловила також побажання почути в цьому проекті наступного року юних піаністів Білгорайської музичної школи.

Наступного дня піаністи взяли участь у VII Міжнародному конкурсі піаністів «Молоді віртуози» імені К.Черні (м. Замость). Голова журі конкурсу, професор Познаньської музичної академії імені І.Падеревського – Анжей Татарський, високо оцінив підготовку луцьких конкурсантів. Серед 19 учасників молодшої вікової категорії Макар Войнаровський став лауреатом ІІ премії, Анастасія-Іванна Собко отримала диплом з відзнакою. Серед 20 конкурсантів середньої вікової категорії Анна Єфіменко стала лауреатом ІІ премії, Анна-Дарина Собко отримала диплом з відзнакою.

Усі учасники конкурсу та їх наставники мали можливість послухати концертний виступ А.Татарського, який виконав твори К.Шимановського, Е.Гріга, К.Дебюссі та інших відомих композиторів.

Поїздка відбулася за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща у м. Луцьку.

Управління культури міської ради

(723426, 722756, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: У Вінниці міліціонери ...

КОМЕНТАРІ