У Луцьку відбулася громадська панахида з нагоди пам'яті Великого Кобзаря

У Луцьку відбулася громадська панахида з нагоди пам'яті Великого Кобзаря

11.03.15 11:42 0 656
10 березня, минає 154 роки від дня смерті видатного українського поета, художника, філософа, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Традиційно, у цей день в Україні віддають данину пам'яті Великому Кобзарю.

До пам'ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Волі у Луцьку, прийшли перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Кудрявцев, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, представники творчої інтелігенції, учнівської та студентської молоді, громадсько-політичних організацій, лучани.

Священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відправили панахиду з нагоди 154-ї річниці від дня смерті видатного поета.

Владика Михаїл, звертаючись до громади, висловив свій погляд на життєвий шлях Тараса Шевченка, звернув увагу на його творчість та спадок для українського народу. Він зауважив, що ми маємо замислитися над швидкоплинністю часу, і як Тарас Шевченко творити добрі справи для України. За його словами, саме почуття любові та шани до Великого Кобзаря щороку гуртують лучан на цьому місці. Люди приходять до пам'ятника, щоб молитовно поєднатися з поетом, надихнутися патріотизмом.

Згадав у своєму виступі митрополит Луцький і Волинський й про нинішню непросту ситуацію у державі. «Єднаймося навколо України», – наголосив владика.

Після цього учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам'ятника Великому Кобзарю та виконали Гімн України.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ПриватБанк та 1С ...

КОМЕНТАРІ