В Івано-Франківську відомого науковця та педагога Богдана Ступарика вшанували анотаційної дошкою

В Івано-Франківську відомого науковця та педагога Богдана Ступарика вшанували анотаційної дошкою

11.03.15 14:16 0 723
В рамках програми «Івано-Франківськ – місто героїв» відкрили анотаційну дошку доктору педагогічних наук, професору, члену-кореспонденту АПН України, заслуженому працівнику професійно-технічної освіти Ступарику Богдану Михайловичу

«Івано-Франківськ – місто героїв» - програма, що вшановує пам`ять творців Івано-Франківської та загальноукраїнської історії.

Вже 23 анотаційні дошки, встановлені з ініціативи депутатів Івано-Франківської міської ради, розповідають перехожим, гостям та мешканцям міста, про героїчні постаті, що мешкали й творили поряд нас.

10 березня 2015 року, в знак відзначення 75 річниці від дня народження видатного науковця, на фасаді рідного будинку відкрили анотаційну дошку Ступарику Богдану Михайловичу.

Присутні на дійстві колеги-педагоги, освітяни міста, друзі, вихованці та рідні Богдана Ступарика згадували про його працю, здобутки та спадок.

Доктор педагогічних наук, професор, члена-кореспондент АПН України, заслужений працівник професійно-технічної освіти Богдана Ступарик є прикладом відданої працелюбності та жертовності власній справі.

Як зазначив на відкритті ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда – Богдан Ступарик не тільки мав найвищі наукові звання – один з небагатьох членів Національної академії педагогічних наук, це була людина, яка пройшла всі щаблі, які дозволяють людині, яка обрала професію педагога, говорити про те, що «я можу вчити інших».

Невтомний вихователь української молоді, Богдан Михайлович пропагував національну ідею в численних задокументованих і незадокументованих виступах. Ніколи не проходив байдуже повз безкультурність, сірість. Найголовнішим обов'язком тих, хто працює з молоддю, професор вважав виховання людей, які здатні побудувати і зберегти незалежну Українську державу.

Присутні на заході доньки відомого науковця подякували всім присутнім за вшанування пам`яті їх батька.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Цього року ...
Наступна новина: Волинь: прокурор області ...

КОМЕНТАРІ