49 загорань сухої трави зареєстровано на Прикарпатті за минулі вихідні

49 загорань сухої трави зареєстровано на Прикарпатті за минулі вихідні

11.03.15 12:11 0 618
Щорічно із встановленням сухої теплої погоди все частіше до Служби порятунку "101" надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, вздовж транспортних магістралей і навіть на узбіччях практично в центрі міст та сіл.

Тільки за минулі вихідні на території Івано-Франківщини зареєстровано близько п’яти десятків таких пожеж, домінуючою причиною яких є необережність громадян у поводженні з вогнем.

Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть непогашеного недопалка, недбало кинутого на узбіччя, а локалізувати загорання та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях, не просто, оскільки швидкість поширення вогню - висока, особливо у суху, вітряну погоду. Тому людям варто замислитись на скільки небезпечним може стати розведене під час відпочинку на галявині багаття чи неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період. Щоб запобігти виникненню випадків пожеж Управління ДСНС в області звертається до всіх мешканців краю з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки, не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі кошти для ...
Наступна новина: У Чернівцях у чотирьох ...

КОМЕНТАРІ