В Івано-Франківській області викравши велосипед,чоловік отримав перспективу провести п'ять років за гратами

В Івано-Франківській області викравши велосипед,чоловік отримав перспективу провести п'ять років за гратами

11.03.15 10:03 0 716
Правоохоронці Івано-Франківського міськвідділу міліції затримали івано-франківця, котрий їздив вулицями обласного центру на краденому велосипеді. Водночас міліціонери нагадують громадянам, щоб не залишитися без свого двоколісного помічника, вживайте більше заходів для його охорони.

Вчора оперативники карного розшуку спільно з дільничним інспектором міліції, перебуваючи на території обслуговування, почули галас на вулиці. Як з'ясувалось згодом, галас зчинив перехожий, котрий впізнав велосипед, що нещодавно був викрадений у його друга. Чоловік кричав вслід незнайомцю, а той чимдуж мчав вулицями міста, намагаючись утекти. Утім, все ж втікача наздогнали міліціонери та з'ясували, що велосипед є дійсно крадений. А відтак і сам зловмисник у цьому зізнався та розповів правоохоронцям, що викрав його в одному з під'їзду обласного центру.

Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення за ч.2 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Також правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до вчинення інших злочинів.

Водночас міліціонери застерігають, щоб не залишитися без свого двоколісного помічника, вживайте більше заходів для його охорони.

Власникам велосипедів слід бути обачними, адже весна - гаряча пора для велокрадіїв. Люди пересідають на велосипеди: транспорт зручний, мобільний, приймає достатню кількість багажу, і - головне, доступний майже кожному.

Однак, в силу своїх позитивних якостей, велосипед легко стає здобиччю злодіїв, оскільки господарі легковажно залишають свій транспорт без нагляду на видному місці у власному домогосподарстві, - розповідає начальник ВДІМ Івано-Франківського МВ УМВС капітан міліції Ігор Полив'яний, - а з метою попередження таких правопорушень правоохоронці нагадують громадянам про елементарні правила безпеки:

- не залишайте велосипеди без нагляду в під'їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

- якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісного «друга», попросіть тих, кому довіряєте, доглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

коли Вам пропонують купити велосипед за низькою ціною, засумнівайтеся, випадково він не крадений. Повідомте про це правоохоронців »,

У випадку крадіжки радимо потерпілим не зволікати і терміново телефонувати за телефоном «102». По «гарячих слідах» можна не тільки швидше розкрити крадіжку, а й повернути втрачене майно.

А любителям збагачення за чужий рахунок нагадуємо, що статтею 185 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за вчинення крадіжки.

Міліція вкотре нагадує громадянам: щоб не залишитися без свого двоколісного помічника, вживайте більше заходів для його охорони, ніхто не збереже свою власність краще, ніж сам господар.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У вихідні Хмельницький ...
Наступна новина: Гараж і дачний будинок ...

КОМЕНТАРІ