У Львівській області у Стрию відбулася акція "Не зривай,не купуй зірване. Збережи квітку з Червоної книги"

У Львівській області у Стрию відбулася акція "Не зривай,не купуй зірване. Збережи квітку з Червоної книги"

11.03.15 16:13 0 761
У рамках проведення профілактичної операції «Первоцвіт» стрийські правоохоронці спільно з членами Громадської ради, педагогами та вихованцями Станції юних натуралістів провели у місті Стрию акцію з метою збереження первоцвітів та попередження фактів торгівлі ранньоквітучими рідкісними рослинами.

На вулицях міста діти, правоохоронці, громадські активісти у супроводі місцевих журналістів вручали перехожим флаєри та закликали стриян проявити екологічну свідомість – не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів заради збереження унікальної української природи.

Захід розпочався біля Стрийського міськвідділу міліції. Про важливість цієї проблеми, мету та завдання акції розповіли помічник начальника відділу зі взаємодії з громадськістю Стрийського міськвідділу міліції майор міліції Ольга Марцинюк, заступник начальник відділу – начальник міліції громадської безпеки підполковник міліції Іван Клонцак, голова Громадської ради Ігор Брик, а також керівник Станції юних натуралістів Оксана Кирилів.

«Основна мета нашого заходу – донести до свідомості людей важливість проблеми захисту первоцвітів, а також попередити факти вилучення ранньоквітучих рослин з природного середовища, та, що не менш важливо, закликати людей не купувати букетики цих перших «промінчиків весни», особливо напередодні 8 березня, щоб не формувати попит. Адже, як відомо, нема попиту – нема пропозиції», - зазначили організатори акції.

Вихованці Станції юних натуралістів підготували плакати з зображенням квітів, які внесені до Червоної книги, а члени громадської ради - флаєри з відповідною інформацією. Учасники заходу сформували чотири команди, до складу яких увійшли школярі, педагоги, члени Громадської ради, а також дільничні інспектори міліції та усі організовано вирушили вулицями до найбільш людних місць міста.

«Школярі з відповідальністю поставилися до завдання - охоче роздавали листівки та по-дитячому щиро закликали людей не купувати підсніжники та інші первоцвіти, зберегти природу. Перехожі не оминали юних натуралістів та з цікавістю слухали те, що їм розповідають діти. Маємо надію, що дорослі дослухаються до закликів, які лунали з дитячих уст»,- зазначила дільничний інспектор міліції Стрийського міського відділу старший лейтенант міліції Ольга Зрайло.

Як зазначив підполковник міліції Іван Клонцак, ця акція несе профілактичну мету, але варто нагадати, що діюче законодавство передбачає суворе покарання за знищення рослин, занесених до Червоної книги України.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ