У Львівській області у Червонограді відзначили день народження Кобзаря

У Львівській області у Червонограді відзначили день народження Кобзаря

11.03.15 14:02 0 650
Червоноградські свободівці 9 березня 2015 року взяли участь в урочистому вічі, присвяченому 201-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Священники місцевих церков відслужили молебень, після чого урочисте віче розпочалось виконанням українського славня. На заході звучали пісні, покладені на слова Шевченкових віршів, зокрема учні місцевих шкіл декламували вірші великого Кобзаря.

"Шевченко став символом незнищенності української нації. Саме Тарас Шевченко став на захист малих отих рабів німих і на сторожі коло них поставив слово. Це слово настільки було могутнім, що наскрізь прошило москвинів та їхнє самодержавство. За це великого генія нищили по засланнях, зламавши його фізично, але не знищивши духовно. Тарас Шевченко своїм могутнім словом зберіг ідентичність українців і унеможливив таку бажану для москвичів асиміляцію нас угро-фінами.

Наша боротьба з Москвою триває і але нині збройна. І ми, українці, гідно тримаємо удар цих новітніх московських посіпак, незважаючи на незрозумілу та мляву подекуди антиукраїнську позицію нашого військового та державного керівництва. Але ми обов'язково переможемо!" – наголосив під час виступу голова Червоноградської міської організації ВО "Свобода" Тарас Стародуб.

На завершення учасники віча під звучання невмирущого Тарасового "Реве та стогне Дніпр широкий" поклали квіти до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 48-річний ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ