В Чернігівській області рятувальники знешкодили 82 боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни

В Чернігівській області рятувальники знешкодили 82 боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни

11.03.15 09:47 0 631
08 березня о 15:30 до Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про виявлення на відкритій території біля с. Івангород Ічнянського району мінометних мін в кількості 40 шт. Їх помітив під час оранки поля тракторист. Місце виявлення вибухонебезпечних предметів було взято під охорону співробітниками міліції.

Наступного дня на місце події прибула піротехнічна група Управління ДСНС в області. Під час здійснення додаткового обстеження території вилучено ще 42 боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни. Всі знахідки, а саме 46 мінометних мін калібром 50 мм, 32 підривники, 2 гранати РГД-33 та 2 артснаряди калібром 122 та 76 мм були знищені шляхом підриву о 14:50.

З цим рятувальники нагадують. В разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, ні в якому разі не чіпайте їх руками, не пересувайте та одразу припиніть будь-які роботи поблизу них. Про небезпечну знахідку негайно повідомте міліцію і пожежно-рятувальну службу по телефонам 101 та 102. За допомогою палиць, мотузки чи яскравої тканини огородіть місце знахідки. Не допускайте до нього людей, а тим більше дітей. Відведіть їх на відстань не менше 100 м. Дочекайтеся приїзду спеціальних служб, щоб точно вказати місце та обставини виявлення небезпечного предмета.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ