Рівненська область: рятувальники попереджають про заборону спалювання сухої трави

Рівненська область: рятувальники попереджають про заборону спалювання сухої трави

11.03.15 09:12 0 673
З настанням теплої та сухої погоди часто доводиться бачити, як люди спалюють суху рослинність та сміття, залишають не загашеними багаття в зонах відпочинку, або просто необережні з вогнем, кидаючи недопалки на сухостій в межах лісових масивів. Це призводить до займання сухої трави та поширення вогню на великі площі, створюючи суттєву загрозу для розташованих поруч будинків, лісових масивів та населених пунктів.

Лише з початку березня поточного року внаслідок необережного поводження з вогнем при спалюванні сміття та сухої трави в області зареєстровано 22 пожежі, побічні збитки від яких склали десятки тисяч гривень. Зокрема, 07 березня у місті Сарни у приватному господарстві вогнем було знищено дерев’яну дровітню, а на відстані 30 метрів від садиби у згорівших рештках очерету та сухої трави виявлено мертвого 83-річного чоловіка.

09 березня в місті Костопіль, спалювання сухої трави на території садового товариства «Берізка» призвело до знищення вогнем 6 дачних господарчих будівель.

Варто відзначити, що під час виїзду на гасіння сухої трави численних матеріальних втрат зазнає пожежно-рятувальна служба. Адже кожен виїзд за сигналом «тривога» - це чималі затрати людських ресурсів, а також колосальні витрати пального. Також не всі знають, якої шкоди завдає здоров’ю людини та довкіллю таке невинне багаття. Надмірна кількість продуктів горіння, що виділяється в повітря при спалюванні сухої трави призводить до загострення хронічних та серцево-судинних хвороб, підвищення тиску і поганого самопочуття.

Рятувальники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області вкотре нагадують громадянам прості правила безпеки, яких слід дотримуватись під час спалення сухої трави:

- навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища;

- не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 15 метрів;

- не поливайте сухотрав'я легкозаймистими речовинами: бензином, дизпаливом тощо;

- не залишайте без нагляду розпалені вогнища;

- забезпечте місце спалювання первинними засобами пожежогасіння;

- спаливши сухі гілки, щедро залийте багаття водою.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ