У Рівненському районі затримали серійного крадія

У Рівненському районі затримали серійного крадія

11.03.15 10:18 0 626
Щойно звільнившись з місць позбавлення волі, 56-річний Петро, мешканець села Макотерти Рівненського району, знову взявся за старе. У Волинській області чоловік обікрав три будинки, а за скоєних сім крадіжок у районі чоловіку вже оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Встановити особу зловмисника вдалося завдяки професійним діям експертів Рівненського райвідділу, адже зловмисник під час однієї з крадіжок необачно залишив відбитки своїх пальців. І вже через деякий час оперативники карного розшуку спільно з дільничним інспектором райвідділу знайшли крадія.

Чоловік здебільшого проникав до нежилих будинків, новобудов, рідше – магазинів. Переважно викрадав продукти харчування. Але, оскільки не мав жодного джерела прибутку, брав усе, що підлягало збуту: електроінструменти, електропіч, набір свердел та інше.

— За всіма фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження, — зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Рівненського райвідділу Ігор Яблонський. — Під час обшуку помешкання чоловіка були знайдені деякі викрадені речі. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Також під час санкціонованого обшуку будинку Петра правоохоронці виявили близько 30 г речовини, зовні схожої на марихуану. Вилучене направлено на експертизу в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування стало відомо, що Петро вже відсидів у колонії загалом майже тридцять років, сім`ї не має.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львові вітали ...

КОМЕНТАРІ