Тернопіль відвідала Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ в Україні

Тернопіль відвідала Спеціальна Моніторингова Місія ОБСЄ в Україні

11.03.15 17:39 0 640
10 березня в Тернопільській міській раді відбулась зустріч представників Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Андреа Челліно і Джона Такера з заступником міського голови Іваном Хімейчуком та помічником міського голови Максимом Черкашиним.

Протягом зустрічі учасники обговорили вплив подій на Сході України на життєдіяльність Тернополя. Особливий акцент був зроблений на безпеку міста, стан з мобілізацією та переселенцями.

«Криза на Сході викликала політичні, мобілізаційні та економічні труднощі у всій країні. Нашій місії важливо мати об’єктивну картину і відповідь на запитання: «Ніскільки ситуація на Сході вплинула на безпеку життя в інших частинах України?», – зазначив керівник відділення ОБСЄ Андреа Челліно.

Спеціальна спостережна місія ОБСЄ в Україні розгортається у відповідності до прохання Уряду України до ОБСЄ та консенсусної домовленості усіх 57 держав учасників ОБСЄ. Спостерігачі покликані сприяти зменшенню напруження, становленню миру, стабільності та безпеки. Спостерігачі також допомагають здійснювати моніторинг та впровадження усіх принципів та зобов’язань ОБСЄ.

«Тернопіль докладає максимум зусиль, щоб залишатись безпечним містом. Ми перевіряємо укриття та приводимо їх до ладу, проводимо навчання з евакуації у навчальних та лікувальних закладах. Облаштовуємо дошкільні навчальні заклади «тривожними кнопками» та камерами спостереження. Тісно співпрацюємо з волонтерськими організаціями, – зазначив заступник міського голови Іван Хімейчук. – У свою чергу від громади міста прийміть слова подяки за діяльність Місії. Для нас є дуже важливо, щоб світова спільнота знала правду про те, що відбувається в Україні і могла приймати правильні і своєчасні рішення».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині в аварії ...

КОМЕНТАРІ