Міліціонери вилучили у трьох жителів Чернівців арсенал зброї

Міліціонери вилучили у трьох жителів Чернівців арсенал зброї

12.03.15 13:21 0 606
Під час санкціонованих обшуків правоохоронці знайшли у помешканнях трьох жителів Чернівців гранату, автомати, пістолети, димові шашки, набої різного калібру, складові частини до зброї, арбалети, штик-ножі, банки з порохом тощо.

За словами начальника міліції Буковини Валерія Зінченка, санкціоновані обшуки у помешканнях цих громадян були проведені співробітниками Шевченківського райвідділу міліції спільно із представниками прокуратури району за ухвалою місцевого суду.

Під час обшуку у квартирі 23-річного чернівчанина правоохоронці знайшли гранату для РПГ-7, стартовий пістолет, пістолет для відстрілу стріл «Арбалет» іноземного виробництва, магазини до автомата АК-47 і пістолету Макарова, кулемет РПК, пенал від автомату Калашникова, кулеметну стрічку з набоями, дерев'яні нунчаки, виготовлені кустарним способом, томагавк, 10 метальних ножів, два балони препарату «Терен 4», дві димові шашки, майже 400 грам пороху, стрілу з заточеним металевим наконечником, два металевих леза без рукоятки та 17 набоїв різного калібру.

19-річний мешканець обласного центру вдома зберігав автомат Калашникова, два набої та штик-ніж без маркування.

У квартирі 35-річного чоловіка було знайдено пістолет-арбалет іноземного виробництва без маркування, ніж кустарного виробництва, ніж «Мечете» та биту.

Жодних дозвільних документів на зберігання зброї чоловіки не мали. Тож правоохоронці з'ясовують її походження.

Виявлену зброю та вибухонебезпечні речовини міліціонери вилучили та направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернівецькій області для проведення експертизи.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження, передбаченні ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті – позбавлення волі строком до 7-ми років.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Тернопільські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ