В Чернівецькій області навчання громадян правилам безпеки – одне з основних завдань рятувальників

В Чернівецькій області навчання громадян правилам безпеки – одне з основних завдань рятувальників

12.03.15 08:01 0 653
Інформаційно-роз'яснювальна робота з людьми, яку систематично протягом року проводять працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, здійснюється з метою запобігання виникнення пожеж в помешканнях людей. Для цього рятувальники організовують проведення профілактичних відпрацювань помешкань краян по всій Чернівецької області.

Наприклад, такий рейд проводився в Чернівцях. В рамках заходу працівники Чернівецького міського відділу відвідали помешкання чернівчан та нагадали їм правила пожежної безпеки, правила безпеки в побуті та про важливість їх щоденного дотримання. «Виникненню будь-якої пожежі можна запобігти. Для цього потрібно знати та дотримуватись елементарних правил безпеки. Тому значну увагу приділяємо безпосередньому спілкуванню з людьми, під час якого нагадуємо їм правила безпеки» – зазначив начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Павло Власюк.

Рятувальники, які здійснювали профілактичні рейди разом з представниками органів місцевого самоврядування, соціальних та житлово-комунальних служб, першочергово приділяли увагу самотнім мешканцям, громадянам похилого віку та з обмеженими можливостями, а також тим, які потребують соціальної підтримки. Жителям обласного центру рятувальники вручили пам’ятки, листівки та буклети з правилами пожежної безпеки.

Разом з цим, представники рейдових груп здійснили огляд підвальних приміщень та горищ житлового фонду, адже там також існує велика ймовірність виникнення пожеж. Це пояснюється тим, що часто безхатченки облаштовують собі в таких місцях тимчасовий прихисток, не дотримуючись при цьому елементарних правил безпеки.

Не забули рятувальники і нагадати людям про дії у випадку виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру у зв’язку з введенням режиму підвищеної готовності на території Чернівецької області. Працівники Управління також поінформували громадян про місце знаходження захисних споруд цивільного захисту в обласному центрі.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ