Вихованці Луцької дитячої художньої школи показали власне бачення нинішніх подій на сході України

Вихованці Луцької дитячої художньої школи показали власне бачення нинішніх подій на сході України

12.03.15 08:42 0 617
Ситуація в Україні нині дуже складна. На сході країни триває антитерористична операція. Наші військовослужбовці захищають цілісність та незалежність держави. Осторонь цих подій не може залишитись ніхто, навіть діти. Вихованці комунального закладу “Дитяча художня школа” віком від 9 до 16 років зобразили на картинах власне бачення проведення антитерористичної операції, героїзм наших військовослужбовців та віру в перемогу. ж у приміщенні навчального закладу відбулося відкриття тематичної виставки “З любов'ю до України”. В експозиції представлено більше 60 робіт, виконаних у різних техніках.

Участь у відкритті виставки взяли міський голова Микола Романюк, начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, військовослужбовці 1-го батальйону територіальної оборони “Волинь”.

Керівник КЗ “Дитяча художня школа” Іван Гаврилюк зауважив, що вони запропонували дітям відобразити у своїх роботах бачення нинішніх подій на сході України. "Ця виставка є особливою у часі і вираженні. Роботи і відданість дітей вражають. Кожна картина — це промінчик світла та добра, які нині так необхідні у нашому напруженому житті. Виставка є даниною тим, хто відстоює нашу свободу і незалежність на сході. Ці Герої віддають своє життя за нас. Ми всі бажаємо, аби війна завершилася якнайшвидше”, - наголосив він. За його словами, діти вклали у свої роботи душу і цю виставку повинна побачити максимальна кількість людей.

Звернувся до присутніх й міський голова Микола Романюк. Він подякував військовослужбовцям 1-го батальйону територіальної оборони “Волинь” та у їх особі всім воїнам. Міський голова побажав, аби їх оберігав Бог та наголосив, що усі ми гордимося їхньою відвагою.

Микола Романюк висловив вдячність вихованцям дитячої художньої школи за їх творче втілення власного бачення подій в державі. “Ваші роботи говорять самі про себе. Усі картини наповнені глибоким змістом. Кожен малював цей твір в залежності від того, що у нього на серці, як він думає і бачить події на Сході. Тут видно ваші емоції і те, що ви уже є патріотами нашої держави”, - наголосив він.

Також він зазначив, що величезною моральою підтримкою військовослужбовцям є те, що діти постійно відправляють свої роботи у зону АТО. На його думку, це внесок кожної дитини у перемогу нашої країни.

Микола Романюк зазначив, що виставку “З любов'ю до України” буде продемонстровано у кожній з луцьких шкіл. Також з дітьми зустрічатимуться учасники АТО, аби ті знали правду про ці страшні події.

Слова вдячності дітям та захоплення їх роботами висловили й бійці 1-го батальйону територіальної оборони “Волинь”. Чоловіки, які представляли різні куточки нашої країни, в один голос заявляли, що вони з радістю отримували дитячі роботи. За їх словами, тримаючи у руках малюнки, листи, вірші дітей їм було легше пережити ті страхи війни. Вони наголосили, що дитяча творчість змушувала їх мужньо боротися з ворогом, адже вони розуміли, що захищають майбутнє маленьких українців, їх мир та спокій.

Під час відкриття виставки учениця дитячої художньої школи Вікторія Валецька зачитала власний вірш, присвячений подіям на сході Україні, який вона зобразила й на власній картині.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ