Відбулася ХХ звітно-виборна конференція Луцької міської організації профспілки працівників освіти і науки

Відбулася ХХ звітно-виборна конференція Луцької міської організації профспілки працівників освіти і науки

12.03.15 13:43 0 658
Відбулася ХХ звітно-виборна конференція Луцької міської організації профспілки працівників освіти і науки. Про роботу Луцького міського комітету профспілки працівників освіти і науки за період з 18 березня 2010 року по 11 березня 2015 року доповідала голова профспілки Галина Василенко.

У роботі конференції взяли участь міський голова Микола Романюк, начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, голова обкому профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський.

Галина Василенко у своїй доповіді зазначала, що міська організація профспілки працівників освіти і науки нараховує 4593 члени (всього у місті 5471 працівник освіти). Основними напрямками її роботи є захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю, підвищення престижу педагогічної праці, правовий захист членів профспілки, розвиток соціального партнерства, збереження мережі закладів освіти, організаційне та фінансове зміцнення профспілки. Доповідачка детальніше проаналізувала зростання заробітної плати освітян за звітній період, акцентуючи на ефективному соціальному партнерстві з міською владою. Вона подякувала особисто міському голові Миколі Романюку за значні кошти, передбачені у міському бюджеті 2015 року для галузі освіти міста Луцька.

Галина Василенко повідомила, що міський комітет профспілки працівників освіти і науки значну увагу приділяє збереженню здоров'я, санаторно-курортного лікування та відпочинку членів профспілки та їх дітей. Зокрема, за звітній період 477 працівників освіти одержали путівки для санаторно-курортного лікування, 511 дітей оздоровлено у таборі “Супутник” та інших таборах. Набрала нового змісту культурно-масова та спортивна роботи.

Василь Грановський у своєму виступі зазначав, що порівняно з іншими областями, у Луцьку галузі освіти приділяється особлива увага. Він подякував Миколі Романюку за збереження усіх надбавок і винагород для освітян, в тому числі 20% доплати за сумлінну працю. “Дякую усім за співпрацю, разом ми зможемо подолати усі труднощі”, - сказав він.

Олег Гребенюк акцентував на тому, що освітяни міста раніше ніколи не мали такої підтримки, як тепер.

Микола Романюк зазначив, що для нього та депутатів міської ради освіта є однією із пріоритетних галузей. Велику увагу було приділено забезпеченню дошкільних та навчальних закладів побутовою технікою. Цього року передбачено на освіту 32 мільйони гривень. Він повідомив, що у минулому році було вирішено усі питання щодо оплати за енергоносії у навчальних закладах міста та доплат освітянам. Міський голова подякував працівникам освіти за порозуміння із владою, хороше соціальне партнерство, успіхи учнів у предметних олімпіадах та під час ЗНО, за турботу про дітей, переселених із Криму, східних областей України та учасників АТО. Він запевнив, що міська влада й надалі сприятиме розвитку освітньої галузі міста.

Учасники звітно-виборної конференції визнали роботу міської організації профспілки працівників освіти і науки задовільною, затвердили звіт ревізійної комісії. Головою Луцької міської організації профспілки працівників освіти і науки знову обрали Галину Василенко.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Державна служба охорони ...
Наступна новина: Збільшення штрафів не ...

КОМЕНТАРІ