Міський голова Микола Романюк зустрівся з відомим українським кардіохірургом Костянтином Руденком

Міський голова Микола Романюк зустрівся з відомим українським кардіохірургом Костянтином Руденком

12.03.15 14:20 0 589
Головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України за спеціальністю “Хірургія серця і магістральних судин у дорослих”, відомий український кардіохірург Костянтин Руденко під час офіційного візиту до Луцька зустрівся з міським головою Миколою Романюком. Питанням для обговорення — стан розвитку кардіологічного та кардіохірургічного напрямів медицини у Луцьку.

Заступник головного лікаря Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова, доктор медичних наук Костянтин Руденко переконаний, що завдяки спільним зусиллям вдасться вирішити низку питань щодо підвищення якості надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги населенню та доступності високоспеціалізованої діагностики й лікування. Дуже важливим аспектом на сьогоднішній день є поліпшення якості сучасної медичної освіти та підвищення рівня професійної кваліфікації медиків. Крім того, виявлення та ефективне використання наявних резервів як на місцях, так і в високоспеціалізованих центрах, плідна гармонічна взаємодія на всіх рівнях надання медичної допомоги, об'єднання ресурсів сусідніх регіонів із метою ефективного завантаження обладнання, особливо високоспеціалізованого, буде сприяти розвитку кардіохірургічного напрямку.

Міський голова Микола Романюк повідомив, що у Волинському обласному центрі кардіоваскулярної патології та тромболізису Луцької міської клінічної лікарні цілодобово надається допомога хворим з усім спектром серцево-судинних захворювань. Щороку в центрі проходять лікування до 1000 пацієнтів з гострим коронарним синдромом, з них близько 350 пацієнтів з інфарктом міокарда.

Із встановленням агіографічної установки в міській клінічній лікарні в жовтні 2013 року було створено інтервенційний блок (рентгенопераційну). Міський голова наголосив, що більшість стентувань не відтерміновуються, а проводиться одразу після коронарографії. «Адже стентування судин, яке проведене протягом перших двох-шести годин після початку больового нападу, дозволяє зупинити розвиток інфаркту та запобігти розвитку найсерйозніших ускладнень», - наголосив він.

Минулого року за допомогою ангіографічного комплексу було проведено 299 коронарографій, 115 стентувань, зроблено 14 ангіопластик.

Сторони висловили сподівання, що спільними зусиллями вдасться вирішити низку питань підвищення якості надання кардіохірургічної медичної допомоги, доступності високоспеціалізованої діагностики та лікування у Луцьку, а з часом здійснення трансплантації серця не лише в столиці.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: у трьох ...
Наступна новина: На Вінничині у ...

КОМЕНТАРІ