Луцьк: «Шевченко і пісня»

Луцьк: «Шевченко і пісня»

12.03.15 17:27 0 635
З нагоди відзначення Шевченківських днів у клубі “Патріот Батьківщини” (вул.Драгоманова,1) відбувся патріотично-виховний захід «Шевченко і пісня» у рамках циклу проектів «Історія про історію».

За задумом організаторів, формат інтерактивних публічних зустрічей передбачає не лише розповіді про маловідомі події історії чи цікавих людей, а й залучення присутніх до обговорення теми та навіть спільної участі у заході. Гостями зустрічі стали діти Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи-інтернат.

Ведуча заходу ознайомила присутніх не лише з творчістю Т.Г. Шевченка, а й розповіла багато яскравих прикладів того, наскільки Шевченко був пов'язаний з музикою і любив цей напрямок мистецтва. Діти також переглянули фільм, в якому Шевченко показаний не тільки як письменник та художник, але й музикант. За допомогою волинських дослідників та творців фільму присутні змогли зрозуміти внесок Шевченка у розвитку української народної пісні.

Присутні ознайомились із тематичною виставкою про непростий творчий життєвий шлях Т.Г. Шевченка, яку підготували працівники бібліотеки-філії №3.

Участь у заході взяли також Анастасія Ткаченко, лауреат всеукраїнських музичних конкурсів, Анатолій Сільванович, бандурист, студент Волинського державного училища культури і мистецтв.

Усі гуртом намалювали патріотичний лист Україні під назвою «Від щирих сердець».

По завершенню заходу діти отримали корисні подарунки для навчання від Володимира Вдовенка.

Управління культури міської ради

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Вінницька область: ...

КОМЕНТАРІ