Волинська область: щоб запобігти пожежам сухої трави,рятувальники спільно з екологами притягують паліїв до адміністративної відповідальності

Волинська область: щоб запобігти пожежам сухої трави,рятувальники спільно з екологами притягують паліїв до адміністративної відповідальності

12.03.15 11:14 0 620
За минулу добу в області трапилося 16 пожеж, з яких 10 виникло у результаті спалювання сухої трави.

У місті Ковелі вогонь із сухої трави, який недбайливі господарі запалили поблизу будинків на дачному масиві «Калина», перекинувся одразу на чотири дачних помешкання. Уночі у місті залізничників з цієї ж причини згоріла дерев’яна альтанка на дачному масиві «Дружба». Лише завдяки оперативному реагуванню рятувальних підрозділів вдалося запобігти знищенню дерев’яного помешкання. У Маневицькому районі в селі Набруска господар, випалюючи посуш на подвір’я, не зогледівся, як вогонь перекинувся на житловий будинок. Крім того, горіла суха трава на відкритих територіях у Ковельському, Камінь-Каширському і Турійському районах.

Щоб запобігти масовому спалюванню сухої трави, рятувальники спільно з представниками екологічної інспекції щоденно проводять рейдові перевірки, виявляючи паліїв та притягуючи їх до адміністративної відповідальності.

Станом на 11 березня у Волинській області складено 10 протоколів за спалювання сухої трави. Порушення зафіксовані у Луцькому, Камінь-Каширському, Любомльському, Маневицькому та Рожищенському районах.

У селі Воєгоще Камінь-Каширського району рятувальники притягнули до відповідальності одразу двох громадян: 9 березня 25-річний Віталій Булавчик залишив горючі матеріали неподалік від хвойного лісу, а напередодні 33-річний Віктор Колесник учинив таке ж правопорушення.

10 березня під час рейдової перевірки у селі Боратин Луцького району працівники екологічної інспекції склали протокол на 30-річного Миколу Бартощука, який спалював траву на власній земельній ділянці, а в смт Торчин за аналогічне правопорушення екологи наклали штраф на 26-річну Ольгу Юзепчук.

Того ж дня у Рожищенському районі за спалювання сухої трави був притягнутий до відповідальності 61-річний Володимир Котлярчук із села Підліски. А в Любомльському районі рятувальники склали адміністративний протокол, відповідно до ст. 175. Кодексу України про адміністративні правопорушення, на пенсіонерку Ганну Зінчук, яка спалювала сміття на власній присадибній ділянці упритул до господарської будівлі.

Управління ДСНС у Волинській області закликає громадян припинити спалювання сухої трави у господарствах та на відкритих територіях. Варто пам’ятати, що такі злочинні дії не тільки завдають шкоди довкіллю, але й наражають на небезпеку людське життя та здоров’я!

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ