В Житомирській області у зв’язку з підвищеною пожежною небезпекою рятувальники оперативно відпрацьовують населені пункти

В Житомирській області у зв’язку з підвищеною пожежною небезпекою рятувальники оперативно відпрацьовують населені пункти

12.03.15 08:57 0 589
Зважаючи на велику кількість пожеж (254!), що сталися за останні чотири доби на території області, рятувальниками серед населення проводиться всебічна інформаційно-роз’яснювальна робота. Основною причиною загорянь є неконтрольоване випалювання населенням минулорічної сухої трави. З метою попередження надзвичайних подій, загибелі та травмування людей на них, рятувальниками Житомирщини проводяться оперативні відпрацювання населених пунктів. Подібний захід відбувся 11 березня в селі Строків Попільнянського району. Співробітники служби «101» роз’яснили людям основні правила пожежної безпеки в побуті, яких необхідно дотримуватись, щоб не допустити виникнення загорання в будинках та на присадибних ділянках. Провели бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними під час використання відкритого вогню та газового обладнання.

Також у зв’язку з введенням режиму підвищеної готовності на території нашої держави, рятувальники довели до громадян порядок основних дій під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру та розповіли про місцезнаходження захисних споруд цивільного захисту. Крім того, фахівці УДСНС детально розповіли людям правила поведінки при виявленні підозрілих та вибухонебезпечних предметів.

Оперативно відпрацювання також відбулося і в Житомирському районі. Рятувальники на чолі із заступником начальника Управління ДСНС в області Олегом Держанівським та представниками обласної екологічної інспекції провели профілактичну роботу одразу на місці події – внаслідок неконтрольованого спалювання сухої трави на землях запасу Зарічанської сільської ради виникла пожежа, що була оперативно ліквідована вогнеборцями ДСНС. Рейдовики довели до населення правила безпечної поведінки під час проведення господарчих робіт на присадибних ділянках та вручили населенню листівки із застережливою інформацією. Екологи ж, у свою чергу, роз’яснили селянам адміністративну відповідальність, яку можуть понести за несанкціоноване спалювання сухої рослинності.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині з початку ...

КОМЕНТАРІ