Житомирська область: рятувальники вкотре закликають громадян більш відповідально ставитись до випалювально-очисних робіт

Житомирська область: рятувальники вкотре закликають громадян більш відповідально ставитись до випалювально-очисних робіт

12.03.15 16:58 0 542
10 березня о 13:52 на пункт зв’язку 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Брусилів надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку розміром 9×6, що розташований в селі Карабчин.

Прибулі на місце події вогнеборці встановили, що горить дровник та покрівля житлового будинку. Завдяки злагодженій роботі рятувальників пожежу було локалізовано о 14:33, а остаточно ліквідовано о 16:15. Фахівці ДСНС не допустили знищення оселі, проте вогонь повністю знищив дах та дровник.

З’ясувалось, займання сталось внаслідок випалювання сухостою. Зі слів господар будинку, він розпочав випалювально-очисні роботи на своїй присадибній ділянці. Після їх завершення чоловік пішов до сусідки, через деякий час він побачив полум’я, що височилось над його будинком. Власник негайно повідомив про це службу порятунку «101».

Цього ж дня, рятувальники Житомирського району ще 19 разів ліквідовували загорання сухої трави в селах області. Загалом вогнем пройдено 42,33 га.

З огляду на зазначене, Управління ДСНС України у Житомирській області вкотре наголошує на важливості дотримання правил пожежної безпеки, особливо на відкритих територіях. Перед тим як проводити спалювальні очисні роботи необхідно спочатку очистити місце; мати поряд первинні засоби пожежогасіння та обов’язково контролювати все, що відбувається. Ні в якому разі не можна спалювати траву у вітряну погоду, так як вогонь швидко розповсюджується по території. Полум’я із сухотрав’я може перекинутись і на приватні домоволодіння, розташовані поряд та приносити шкоду як довкіллю, так і людям.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ