Державна служба охорони закликає закарпатців подбати про надійний захист свого майна

Державна служба охорони закликає закарпатців подбати про надійний захист свого майна

12.03.15 13:24 0 707
Торік на Закарпатті на двадцять відсотків побільшало крадіжок. «Домушники» дедалі більше нахабніють, їх не стримують жодні замки та двері. Лише з об′єктів під міліцейською охороною практично не скоюється крадіжок.

Начальник УДСО при УМВС області Андрій Литовченко закликає громадян подбати про безпеку свого помешкання та своїх родин. Адже торік у Закарпатській області зросла кількість крадіжок на 20% порівняно з минулорічним. Окрім того, крадіжка дедалі частіше перетворюється в розбійний напад.

Тривожним у плані квартирних крадіжок є і цей рік. Держохоронці стурбовані, адже таку активність злодіїв-домушників протягом перших місяців зими правоохоронці спостерігають вперше за останні кілька років. Крадіїв вже не лякає навіть присутність вдома господарів. Варто згадати випадок у с.Сторожниця Ужгородського району, де злочинці, вимагаючи гроші, катували господаря в присутності його малолітньої доньки.

- Без перебільшення, це була резонансна подія,- каже Андрій Литовченко.- Можна впевнено сказати: чоловік залишився живий тому, що завчасно подбав про безпеку своєї сім'ї, обладнавши помешкання кнопкою термінового виклику Державної служби охорони. Це й врятувало його життя та життя його родини.

- Держохоронцям довелося затримувати злочинців, які, погрожуючи ножем, вимагали гроші з каси в одному з магазинів Ужгорода. До того ж, почастішали крадіжки товарів в магазинах. Високу активність злодіїв та різного роду шахраїв спричинила важка економічна ситуація в країні,- вважає керівник УДСО.

Втішним є факт зростання статистики розкриття злочинів по «гарячих слідах». Для вдосконалення професійної майстерності співробітники Державної служби охорони щодня проходять спеціальні інструктажі, навчання. Міліціонери охорони добре знають, як діяти в тій чи іншій ситуації. Це підтверджує вчасне попередження крадіжок, пограбувань.

В першу чергу громадяни самі повинні подбати про захист свого помешкання. Потурбуйтесь про надійні двері, вікна у своїх помешканнях. Не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках. Навіть на кілька хвилин не залишайте відкриті двері. Від'їжджаючи з дому, не розголошуйте інформацію про те, скільки часу ви будете відсутні. Майте на увазі, що у теперішній скрутний для країни час злочинці діють як ніколи зухвало.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ