Двоє закарпатців опинились на лаві підсудних через злочинні дії з підакцизними товарами             

Двоє закарпатців опинились на лаві підсудних через злочинні дії з підакцизними товарами          

12.03.15 12:06 0 559
Прокуратурою області погоджено та скеровано до суду два обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості відносно двох осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збут підакцизних товарів).

Як повідомив начальник галузевого відділу прокуратури Закарпатської області Роман П'ятка, досудовим розслідуванням встановлено, що двоє закарпатців, бажаючи незаконно збагатитись, придбали, зберігали та продавали алкогольну продукцію. Один з них, до того ж ще й займався її виготовленням.

Так, мешканець Виноградівського району, не маючи ліцензії на оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями, незаконно придбав майже 3800 пляшок алкоголю, та в подальшому продавав його місцевим мешканцям.

Інший закарпатець, закупивши приблизно 690 літрів спирту, етикеток та іншого обладнання, самостійно виготовляв горілку (змішуючи етиловий спирт з водою) та зберігав її, щоб в подальшому продавати на Перечинщині.

Наразі «підприємці» очікують на рішення суду.

Довідково:

санкція ч. 1 ст. 201 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ