В Закарпатській області мукачівські дільничні запобігають торгівлі Червонокнижними первоцвітами

В Закарпатській області мукачівські дільничні запобігають торгівлі Червонокнижними первоцвітами

12.03.15 09:19 0 573
Більше 10 мукачівців дільничні інспектори міліції притягнули до відповідальності за торгівлю забороненими видами квітів, а саме первоцвітів, які занесені до Червоної книги України.

Підсніжники, проліски, цикламен, шафран, крокус – саме ці види першоцвітів занесені до Червоної книги України і будь-який їхній збір або пошкодження суворо забороняється і карається законом. Непоправних втрат завдає масовий збір цих цінних квітів, - зазначають і екологи. Проте часто ця заборона відкрито ігнорується. А особи, які наживаються на знищенні рідкісних і зникаючих рослин, відкрито продають у перші весняні дні букети з цих квітів.

Для припинення збору, перевезення та торгівлі первоцвітами, на виконання вимог Законів України з початку березня і до кінця весни проводиться загальнодержавна операція «Первоцвіт».

За кілька днів з початку заходів дільничні інспектори міліції Мукачівського міськвідділу міліції притягнули до адміністративної відповідальності більше 10 осіб.

Нагадаємо: за порушення порядку придбання чи збуту рослин, занесених до Червоної книги України або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України передбачена відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу на суму від 153 до 408 грн з конфіскацією самих рослин.

За погіршення середовища зростання рослин, види яких занесені до Червоної книги України, знищення, незаконне вилучення їх з природного середовища, що призвело до їх загибелі та пошкодження за статтею 90 того ж кодексу накладається штраф на громадян від 340 до 510 грн з конфіскацією незаконно добутого.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ