Під час Бах Маратону у Львові звучатиме «Кавова кантата»

Під час Бах Маратону у Львові звучатиме «Кавова кантата»

12.03.15 12:54 0 587
21 березня у Львові пройде наймасштабніша подія в історії класичної музики – Бах Маратон, який збере понад 600 музикантів з усього світу. Серед хедлайнерів – Альдо Бертен (флейта, Бельгія), Артем Шмагайло (віолончель, Бельгія), Ірина Гінтова (скрипка, Швейцарія), Євген Крук (скрипка, Україна), Марія Ткачик (скрипка, Україна), Маркіян Максимів (скрипка, Україна), Віта Калнціема (орган, Латвія).

Львівська філармонія, Органний зал, Палац Потоцьких прийматимуть Бах Маратон – 24 години живого виконання творів славетного композитора, – інформує прес-служба ЛМР.

У рамках Бах Маратону пройде дитячий конкурс на найкраще виконання творів Йоганна Себастьяна Баха, на який подали заявки 124 учасники. Відбірковий етап конкурсу пройде 19 березня, а найкращі молоді музиканти виступатимуть на майданчиках поряд зі світовими зірками класичної музики 21 березня.

Під час Маратону усі поціновувачі зможуть насолодитися найпопулярнішими творіннями видатного композитора, серед яких – легендарна жартівлива «Кавова кантата» Йоганна Себастьяна Баха, яка була написана між 1732 і 1734 роками. Цей твір Й.С. Бах написав на замовлення кавового будинку Циммермана в Лейпцигу. У цьому кавовому будинку Бах працював з 1729 р. і час від часу за замовленням його власника писав музику. Двогодинні концерти в кавовому будинку Циммермана (Zimmermannsche Kaffeehaus) користувалися популярністю у городян. Однією з причин написання Бахом цієї жартівливої кантати став рух у Німеччині на заборону кави для жінок.

Довідка.

21 березня – День народження легендарного композитора Йоганна Себастьяна Баха. В цей день увесь світ об’єднається у святкуванні визначної дати – 330-річчя з Дня народження визнаного генія музики.

Україна, зокрема Львів, долучається до всесвітньої ініціативи Bach in the Subways. Бах Маратон у Львові стане внеском у всесвітню культурно-соціальну ініціативу, яка покликана донести безсмертні творіння композитора до якомога більшої кількості слухачів.

21 березня 2015 року буде встановлено рекорд України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині відбулося ...
Наступна новина: У Тернополі стартував ...

КОМЕНТАРІ