Збільшення штрафів не примусить людей перестати спалювати сухостій,– Дасюк

Збільшення штрафів не примусить людей перестати спалювати сухостій,– Дасюк

12.03.15 13:44 0 622
Навіть, якщо штрафи за спалювання сухостою збільшити у кілька разів, паління трави не припиниться.

Таку думку 11 березня, під час круглого столу щодо проблем випалювання сухої рослинності та її залишків у Департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА повідомив начальник Державної екологічної інспекції Львівщини Роман Дасюк.

Під час кругового столу учасники заявили, що люди спалюватимуть сухостій, поки паліїв не будуть карати, зокрема і високими штрафами.

Роман Дасюк розповів, що штрафи за паління трави для юридичних осіб становлять від 170 до 340 грн, для посадових – 850-1190 грн. У коментарі журналістам чиновник зазначив, що збільшення штрафів не змусять людей припинити палити сухостій.

«Я не вважаю, що збільшення штрафів вплине на людську свідомість. Навіть якщо штрафи збільшити у кілька разів, паління трави не припиниться, поки ми не донесемо до свідомості людей, поки вони самі не зрозуміють, наскільки великої шкоди завдають у першу чергу собі, своїм дітям, а також і рослинному, і тваринному світу. Ніхто не задумується, що мікроорганізми, які впливають на родючість ґрунтів гинуть під час пожежі», – сказав Роман Дасюк.

Він додав, що попіл корисний лише тоді, коли його спалюють в окремо відведений місцях, а спалювання на ґрунтах – це не правильно.

У свою чергу директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексій Балицький розповів, аби вирішити проблему спалювання сухої трави, потрібно залучати громадськість для проведення просвітницької роботи.

«Важливим елементом є звернутися до наших церков, щоб щонеділі священик читав послання про шкоду довкіллю», – наголосив він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Обговорили Програму ...

КОМЕНТАРІ