Львів’янку,яка самовіддано рятує бійців із передової,просять нагородити орденом Кн. Ольги

Львів’янку,яка самовіддано рятує бійців із передової,просять нагородити орденом Кн. Ольги

12.03.15 10:13 0 693
Операційна медична сестра зі Львова Оксана Тицька працює в одному з госпіталів, що знаходиться на передовій у зоні АТО. За самовіддану працю командири подали її кандидатуру на нагородження орденом Княгині Ольги і сподіваються, що документи не загубляться у владних кабінетах тих, хто й не уявляє, що таке обстріл.

Про це 11 березня під час прес-конференції дискусії повідомив офіцер Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, підполковник Тарас Грень.

«У нас є 66-й передовий медичний госпіталь, фактично польовий, який стоїть всього за кілька кілометрів від лінії оборони. І всіх солдатів, яких витягують звідти, шиють і латають тут, а потім уже відправляють далі. У цьому госпіталі працює львів’янка Оксана Тицька, яка раніше у Маріуполі надавала допомогу цивільним та військовим під час ще перших обстрілів міста, – розповів він. –

Цю жінку подали на нагороду орденом Княгині Ольги, але командиру госпіталю довелось пояснювати певним чинам на верху, що ж вона такого героїчного зробила. Він пояснював, що ця жінка проявила мужність і хоробрість, фактично з під-вогню витягувала людей, рятувала їм життя. Потім, коли була хвиля мобілізації, вона пішла у цей передовий госпіталь, де на відмінно виконує обов’язки хірургічної медсестри. Ця людина може чотири-п’ять днів без сну приймати поранених, асистувати біля операційного столу. Це героїчна робота. Своїм прикладом Оксана запалює колектив і ми хочемо її відзначити такою високою нагородою».

Наразі, за словами Тараса Греня, не відомо, чи пройдуть документи на нагородження Оксани Тицьки, чи так і залишаться нереалізованими у владних кабінетах тих, хто й не уявляє, що таке обстріл.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Ще 120 бійців АТО в ...

КОМЕНТАРІ