У Львові покажуть виставку про Першу світову війну

У Львові покажуть виставку про Першу світову війну

12.03.15 14:36 0 610
12 березня у Львівському історичному музеї відбудеться презентація виставки «Пам'ятати, щоб не повторити».

Про це поінформували в департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, – інформує відділ прес-служби апарату ЛОДА.

Виставка висвітлює події у Львові та Галичині в контексті європейських воєнних баталій 1914-1918 рр., розкриває тему розвитку військової техніки, фортифікацій, зброї та спорядження армій, втягнутих у воєнний конфлікт.

Загалом на виставці експонується понад 250 оригінальних пам’яток періоду Першої світової війни з музейних збірок. Це типові взірці озброєння: гвинтівки та карабіни з від’ємними багнетами, кулемети, пістолети та револьвери різних моделей, статутна та саморобна холодна зброя. Представлена підбірка різноманітних систем гранат, елементи спорядження, уніформи, документи.

Візуальний ряд виставки доповнюють понад 200 фотографій зі збірки Львівського історичного музею, а також фотографії з інтернет-ресурсів. На старих світлинах можна побачити таких непересічних особистостей як митрополит Андрей Шептицький, доктор Тадеуш Рутовський, архикнязь Вільгельм Габсбург, «Червоний барон» (Манфред фон Ріхтгофен), штабс-капітан Петро Нестеров, генерал-полковник Едуард фон Бьом-Ермолі, генерал-ад’ютант Микола Миколайович (Романов) та інших.

Відкриття виставки відбудеться о 16.00 год.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі покупець ...

КОМЕНТАРІ