На Рівненщині реалізація проекту Світового банку дозволить модернізувати 105 медзакладів

На Рівненщині реалізація проекту Світового банку дозволить модернізувати 105 медзакладів

12.03.15 11:59 0 624
З червня у Володимирецькому та Зарічненському районах стартує проект Світового банку.

Там у лікарські амбулаторії модернізують чотири та три фельдшерсько-акушерські пункти відповідно. Це передбачено першим етапом проекту – інформує прес-служба Рівненської ОДА з посиланням на заступника начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Василя Височанського.

«На ці потреби вже виділили понад 9 мільйонів гривень. Нині в районах триває розробка проектно-кошторисної документації. Реконструкцію та ремонт проведуть по всій області у чотири етапи. Загалом у рамках проекту Світового банку запланували модернізувати 105 медзакладів», – каже Василь Височанський.

У цілому для реалізації проекту на Рівненщині Світовий банк надасть 27,5 мільйонів доларів США. З них з обласного бюджету передбачається виділити 2,5 мільйонів доларів. Кошти спрямують на підвищення ефективності лікування та профілактики хвороб системи кровообігу.

З цією метою реорганізують ФАПи, придбають обладнання і санітарні автомобілі, проведуть семінари та тренінги для персоналу, придбають комп’ютерну техніку і програмне забезпечення для ведення електронного реєстру пацієнтів.

Загалом реалізація проекту Світового банку розрахована на 5 років.

Нагадаємо, щорічно на Рівненщині реєструється понад 600 тисяч хворих із серцево-судинними захворюваннями, з яких кожен другий страждає на гіпертонічну хворобу, кожен третій – на стенокардію. Серцево-судинна патологія зумовлює дві третини всіх випадків смерті та третину причин інвалідності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинець викрав ...
Наступна новина: Двоє закарпатців опинились ...

КОМЕНТАРІ