В Івано-Франківській області рятувальники 28 разів виїжджали на гасіння загорань сухої трави

В Івано-Франківській області рятувальники 28 разів виїжджали на гасіння загорань сухої трави

12.03.15 14:14 0 620
На Прикарпатті почастішали випадки загорань сухої трави. За оперативними даними Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області тільки за минулу добу на Прикарпатті виникло 28 загорань сухої трави.

Найбільше таких пожеж зареєстровано в Долинському, Рожнятівському, Тисменицькому, Надвірнянському, Калуському районах та на території Івано-Франківської міськради.

Як свідчить статистика, найчастіше загорання виникають на приватних господарських угіддях, на узбіччях вздовж автомобільних доріг, поблизу лісових масивів, на відкритій території в полі.

Домінуючою причиною виникнення пожеж сухої трави є необережність громадян у поводженні з вогнем, нехтування людьми елементарних правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем.

Виникнення пожеж в природних екосистемах може завдати значних матеріальних збитків, оскільки є ризик поширення вогню на житлові та дачні будинки, господарські споруди.

Неконтрольоване горіння трави швидко охоплює великі території і загрожує знищенню лісових масивів, обладнанню систем електро- та газопостачання, завдає шкоди довкіллю.

Рятувальники застерігають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у поводженні з відкритим вогнем, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди оточуючим та довкіллю.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ