Прикарпатські рятувальники проводять роз’яснювальну роботу про шкоду спалювання сухої трави

Прикарпатські рятувальники проводять роз’яснювальну роботу про шкоду спалювання сухої трави

12.03.15 15:07 0 622
За останні три дні на Прикарпатті зареєстровано близько 80 випадків загорянь сухої трави та сміття на відкритій території. Найбільше таких пожеж зареєстровано в Долинському, Рожнятівському, Тисменицькому, Надвірнянському, Калуському районах та на території Івано-Франківської міськради. Саме 4 березня під час спалювання сухої трави на власній присадибній ділянці травмувалася 50-річна жителька с. Баня-Березів Косівського району, яку з опіками рук було доставлено до лікарні. І вже 10 березня у селі Лісний Хлібичин Коломийського району травмувалася 80-річна жінка, котра намагалася загасити пожежу сухої трави на площі біля 120 квадратних метрів. Жінка впала у осередок загорання, внаслідок чого і отримала опіки.

Щоб пояснити людям всю небезпеку від спалювання сухої трави, працівники Управління ДСНС в області провели роз’яснювальну роботу з мешканцями приміського села Крихівці. Спочатку, у приміщенні сільської ради, відбулася зустріч з депутатами, активом села, членами добровільної пожежної дружини. Рятувальники розповіли про випадки загорання сухостою на території області, про шкоду для людей та оточуючого середовища, яку несе в собі даний спосіб весняного газдування, роздали присутнім листівки застережливого характеру.

Також рятувальники пройшлися селом, поспілкувалися з його мешканцями, роз’яснюючи їм, що спалювати суху траву небезпечно, оскільки локалізувати та погасити пожежу сухої трави на відкритих територіях, не просто, бо швидкість поширення вогню - висока, особливо у суху, вітряну погоду.

Виникнення пожеж в природних екосистемах може завдати значних матеріальних збитків, оскільки є ризик поширення вогню на житлові та дачні будинки, господарські споруди. Неконтрольоване горіння трави швидко охоплює великі території і загрожує знищенню лісових масивів, обладнанню систем електро- та газопостачання, завдає шкоди довкіллю. До речі, після спалювання трави життя рослин і комах на цій території може відновитися не раніше, ніж через 5-6 років.

Мешканці села позитивно сприймають такі розмови, адже розуміють, що йдеться про важливі речі і запевняють, що по можливості утримуються від таких дій, адже дійсно можна постраждати самому і втратити частину домашнього майна. Такі заходи з попередження спалювання сухої трави проводяться у всіх районах області, щоб застерегти мешканців краю від небезпеки та зберегти навколишнє середовище.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області звертається до усіх громадян із настійним проханням не спалювати сухої трави та не провокувати виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У м. Вінниці працівники ...
Наступна новина: На Житомирщині міліція ...

КОМЕНТАРІ