У Львівській області львДУВС вшановує 150-ту річницю Державного Гімну

У Львівській області львДУВС вшановує 150-ту річницю Державного Гімну

12.03.15 10:33 0 624
Найважливішими державними символами України є прапор, герб і гімн. Усі вони є органічною частиною історії, душею української нації та символом незламної боротьби за волю та незалежність нашого великого народу.

Прослідковуючи історію створення та першого публічного виконання пісні «Ще не вмерла Україна», ми переносимось у 10 березня далекого 1865 року в місто Перемишль. Саме там відбувся шевченківський концерт, де вперше пролунали душевні та невмирущі слова Павла Чубинського, покладені на музику отця Михайла Вербицького. Лише через 127 років, 15 січня 1992, пісня отримала статус Державного Гімну Незалежної України.

Цьогоріч вся Україна відзначає 150-ту річницю від дня першого публічного виконання Державного Гімну та 200-річчя від дня народження автора музики пісні Михайла Вербицького. З цієї нагоди 10 березня у Львові відбулись урочисті заходи – на Площі Ринок усі охочі у один голос заспівали Державний Гімн України.

Близько сотні курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ спільно з іншою школярською і студентською молоддю міста також взяли участь у заході. Вже вдруге, адже традиція вшанування Державного Гімну таким чином була започаткована у Львові минулого року.

Гімн належить до найбільших святинь будь-якого народу. Саме його слова і музика змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах, з трепетом у душі слухати ту мелодію, яка змушує гордитись тим, що ти українець. Як не прикро, але заклики до боротьби, за незалежність та волю нашого народу, які лунали ще 150 років тому, актуальні для нас й досі.

Відділ зв'язків з громадськістю ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Луцьку “Читаємо Кобзаря”

КОМЕНТАРІ