У Рівненській області спалювання сухої трави призвело до пожеж в житловому секторі

У Рівненській області спалювання сухої трави призвело до пожеж в житловому секторі

12.03.15 08:02 0 682
За минулу добу у Володимирецькому районі зареєстровано відразу дві пожежі в приватному секторі через неконтрольоване випалювання сухої трави та сміття.

Зокрема, 9 березня о 13:49 до пожежно-рятувальної служби за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в селі Любахи. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального поста смт. Рафалівка.

По прибуттю до місця виклику, було встановлено, що горить дерев’яна покрівля допоміжної споруди житлового сектору (льох). В безпосередній близькості від місця пожежі на відстані одного метра знаходилася господарська будівля.

Рятувальники швидко провівши оперативне розгортання подали на гасіння пожежі водяний ствол. Перекидання вогню на поряд розташовану будівлю вдалося уникнути, вчасно локалізувавши пожежу. Згодом полум’я остаточно загасили. Як пізніше вдалося з’ясувати, дружина власника господарства незадовго до виникнення пожежі поруч спалювала сміття та суху траву. А вітер в свою чергу перекинувши вогонь на дерев’яну покрівлю льоху і спровокував пожежу.

Цього ж дня о 15:25 надійшло ще одне повідомлення про пожежу в селі Веретено. Рятувальники, які щойно повернулися з попередньої пожежі відразу виїхали за вказаною адресою. Ситуація виявилася подібною попередній – горіла дерев’яна покрівля допоміжної споруди житлового сектору. За короткий проміжок часу вогнеборці пожежу ліквідували. Як виявилося власниця господарства напередодні випалювала суху траву на подвір’ї та не помітила, як вогонь перекинувся на льох. А виявила пожежу, коли вогонь вже охопив покрівлю будівлі.

В обох випадках причина виникнення пожеж – необережне поводження з вогнем. Загиблих та травмованих немає. Обсяги завданих збитків з’ясовуються.

Враховуючи, що пожежі через неконтрольоване випалювання сухої трави з кожним днем частішають, рятувальники Служби порятунку звертаються до громадян відмовитися від такої практики. Адже пожежа може завдати збитків не лиже приватним господарствам, а й спровокувати лісові пожежі.

Володимирецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Вінничина: працівники ...

КОМЕНТАРІ